29 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăLifestyleCalitatea vinului Moldovei recunoscută în Asia

Calitatea vinului Moldovei recunoscută în Asia

Vinurile din Republica Moldova au primit noi medalii importante la cea mai mare competiție  din Asia – Asia Wine Trophy – care a avut loc în perioada 18-21 august, la Daejeon, în Coreea de Sud. Competiția s-a petrecut sub înaltul patronaj al OIV (Organizația Internațională a Viei și Vinului) fiind înscrise peste 4.000 de vinuri din 33 de țări, evaluate de 140 de jurați internaționali, printre care reprezentanți ai României și Republicii Moldova.  

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) a susținut prezența a 27 de crame la Asia Wine Trophy, iar toate vinurile participante din Republica Moldova au fost apreciate de membrii juriului. La această ediție a competiției, vinificatorii moldoveni au câștigat o Mare Medalie de Aur, atribuită vinului ,,Traminer Late Harvest” de la Fautor, 34 de medalii de aur și 21 de argint.

,,Acest rezultat este important pentru noi pentru că ne ajută în poziționarea pe piața asiatică. În anul 2019 putem vorbi de o creștere a volumului de exporturi, dar și de o creștere a prețului per litru, cu aproximativ 7.6%. În anul vitivinicol 2018-2019 am exportat 14,1 mln dal vin, iar Polonia, România, Cehia, China și Rusia rămân principalele piețe de desfacere a vinului îmbuteliat din Republica Moldova. În acest context, ne bucurăm că vinul Moldovei este recunoscut pe plan internațional, iar această ediție a Asia Wine Trophy a adus țării noastre un număr record de medalii”, a declarat directorul ONVV, Gheorghe Arpentin.

Din juriul acestei competiții au făcut parte și reprezentanți din Republica Moldova și România, unul dintre aceștia fiind Diana Pavelescu, Secretar General al Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR):

„Aceste noi medalii vorbesc despre calitatea și prestanța vinurilor din Republica Moldova. Din reacțiile și comentariile colegilor mei din juriu, cred că impresia făcută pe piața Asiei este de impact. Aceste medalii sunt răsplata efortului constant al celor din Republica Moldova de promovare a vinurilor în toată lumea. Mă bucur pentru această reușită și le doresc succes în continuare”, a declarat Diana Pavelescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă