7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCâinii de terapie, eficienţi pentru reducerea simptomelor ADHD

Câinii de terapie, eficienţi pentru reducerea simptomelor ADHD

Intervenţia asistată de animale (AAI) este utilizată de decenii, însă abia recent dovezile empirice au început să susţină beneficiile acestei practici.

Condusă de doctor Sabrina E. B. Schuck, director executiv al Centrului pentru dezvoltarea copilului din cadrul Universităţii Irvine din California (UCI), cercetarea a fost realizată pe copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 9 ani diagnosticaţi cu ADHD, cărora nu le fuseseră administrate medicamente pentru acest sindrom.

“Descoperirea noastră potrivit căreia câinii pot grăbi răspunsul la tratament este foarte semnificativă”, a declarat Schuck, citată într-un comunicat.

“În plus, faptul că părinţii copiilor din grupul CAI (intervenţie asistată de câini – n.a.) au raportat de-a lungul timpului mai puţine probleme comportamentale în comparaţie cu cei trataţi fără ajutorul câinilor de terapie este o dovadă în plus ce atestă importanţa acestui studiu”, a adăugat cercetătoarea.

Studiul recent a distribuit participanţii în mod aleator şi a comparat beneficiile bazate pe dovezi ale intervenţiilor psihosociale cu practici similare asistate de câini de terapie.

Potrivit rezultatelor studiului, copiii cu ADHD care au beneficiat de intervenţia asistată de câini au prezentat o reducere a simptomelor deficitului de atenţie şi o îmbunătăţire a abilităţilor sociale.

După 12 săptămâni, atât intervenţiile CAI cât şi cele non-CAI s-au dovedit eficiente pentru reducerea severităţii simptomelor ADHD, însă grupul asistat de câinii de terapie a înregistrat rezultate mai bune în ceea ce priveşte reducerea simptomelor deficitului de atenţie şi îmbunătăţirea abilităţilor sociale după doar opt săptămâni. Totodată, copiii din acest grup au prezentat mai puţine probleme comportamentale în comparaţie cu cei care nu au fost asistaţi de câini de terapie.

Cercetarea a fost publicată la sfârşitul săptămânii trecute de Asociaţia Americană de Psihologie în jurnalul Human-Animal Interaction Bulletin (HAIB) al Societăţii de Consiliere Psihologică (Society of Counseling Psychology), după ce noi informaţii în acest sens au fost prezentate în cadrul conferinţei din 2018 a Societăţii Internaţionale de Antrozoologie (International Society for Anthrozoology), desfăşurată între 2 şi 5 iulie în Sydney, Australia.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă