Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cafeaua, interzisă în unităţile de învăţământ din Coreea de Sud

Elevii şi profesorii din Coreea de Sud vor trebui să-şi dovedească inventivitatea pentru a rămâne treji după intrarea în vigoare a unei interdicţii privind consumul de cafea în unităţile de învăţământ, anunţată vineri de Guvern, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.08.2018 - 12:03

Vânzarea de băuturi cu o concentraţie ridicată de cofeină a fost deja interzisă în unităţile de învăţământ începând din anul 2013. Însă, automatele de cafea destinate profesorilor au continuat să fie autorizate în şcoli, iar tinerii au putut ocoli cu uşurinţă interdicţia.

Cafeaua şi produsele conţinând cofeină urmează să fie interzise tuturor persoanelor începând cu data de 14 septembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului siguranţei alimentelor şi medicamentelor din Coreea de Sud care a explicat că elevii apelează adesea la aceste băuturi pentru a rămâne treji şi a studia până târziu în noapte.

Interdicţia se va aplica în şcolile primare, colegii şi licee.

"Cafeaua va dispărea din cantine şi de la automatele instalate în şcoli", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Potrivit publicaţiei Chosun Ilbo, tinerii tind să recurgă la "băuturi energizante" şi cafea cu lapte pentru a rămâne treji cât mai mult timp în timpul perioadelor de examene.

Ministerul a atenţionat cu privire la consecinţele negative asupra sănătăţii a consumului excesiv de cafea invocând în acest sens posibilitatea apariţiei stărilor de greaţă şi a unor tulburări de ritm cardiac şi de somn.

Coreea de Sud este al şaptelea cel mai important importator de cafea din lume - în 2017 au fost importate boabe de cafea în valoare de 700 de milioane de dolari - potrivit Asociaţiei coreene pentru comerţ internaţional.

În medie, sud-coreenii consumă 512 căni de cafea pe an.

Comentarii

loading...