10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleCafeaua, interzisă în unităţile de învăţământ din Coreea de Sud

Cafeaua, interzisă în unităţile de învăţământ din Coreea de Sud

Vânzarea de băuturi cu o concentraţie ridicată de cofeină a fost deja interzisă în unităţile de învăţământ începând din anul 2013. Însă, automatele de cafea destinate profesorilor au continuat să fie autorizate în şcoli, iar tinerii au putut ocoli cu uşurinţă interdicţia.

Cafeaua şi produsele conţinând cofeină urmează să fie interzise tuturor persoanelor începând cu data de 14 septembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului siguranţei alimentelor şi medicamentelor din Coreea de Sud care a explicat că elevii apelează adesea la aceste băuturi pentru a rămâne treji şi a studia până târziu în noapte.

Interdicţia se va aplica în şcolile primare, colegii şi licee.

“Cafeaua va dispărea din cantine şi de la automatele instalate în şcoli”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Potrivit publicaţiei Chosun Ilbo, tinerii tind să recurgă la “băuturi energizante” şi cafea cu lapte pentru a rămâne treji cât mai mult timp în timpul perioadelor de examene.

Ministerul a atenţionat cu privire la consecinţele negative asupra sănătăţii a consumului excesiv de cafea invocând în acest sens posibilitatea apariţiei stărilor de greaţă şi a unor tulburări de ritm cardiac şi de somn.

Coreea de Sud este al şaptelea cel mai important importator de cafea din lume – în 2017 au fost importate boabe de cafea în valoare de 700 de milioane de dolari – potrivit Asociaţiei coreene pentru comerţ internaţional.

În medie, sud-coreenii consumă 512 căni de cafea pe an.

Cele mai citite

TikTok, luat la rost de UE cu privire la riscurile pe care varianta Lite le are asupra copiilor

ByteDance's TikTok a primit un termen de 24 de ore pentru a furniza o evaluare a riscurilor privind noua sa aplicație TikTok Lite, lansată...

Români blocați pe aeroportul din Dubai

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme în Dubai, se află în impas pe Aeroportul...

“Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public și să explice toate aceste acuzații”, declară liderul PSD, Marcel Ciolacu

"Domnul Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public, în fața presei, și să explice toate aceste acuzații", a declarat liderul PSD, premierul Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă