13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCadouri parfumate, ideale pentru luna iubirii

Cadouri parfumate, ideale pentru luna iubirii

Nimic nu este mai frumos decât să oferi cadouri celor dragi, iar atenția la detalii, poate să facă întreg procesul mult mai ușor. Dacă te gândești să oferi în dar un parfum, care este un cadou fin și elegant, trebuie să cunoști foarte bine gusturile persoanei pentru care alegi acest cadou, dar și tipurile de parfum pe care le poți oferi.

Pe lângă aroma aleasă, brand și specific, ar trebui să cunoști mai multe aspecte despre parfumuri și despre ceea ce la face unice:

Parfum, apă de parfum, apă de toaletă sau apă de colonie?

Pentru a alege corect tipul de parfum pe care vrei să îl oferi, trebuie să cunoști diferențele între tipurile de produse :

–          Parfumul (extract) – conține uleiuri esențiale în concentrație de 15 și 30%.

–          Apa de Parfum (Eau de Toilette EDP) – conține uleiuri esențiale în concentrație de 8 – 15% și alcool aproximativ 85-90%.

–          Apa de Toaletă (Eau de Toilette, EDT) – conține uleiuri esențiale în concentrație de 4 – 8% și alcool în jur de 80%.

–          Apa de Colonie (Eau de Cologne, EDC) – conține uleiuri esențiale în concentrație de 3 – 5%, și alcool aproximativ 70%.

Orice parfum este împărțit în note: de vârf, de mijloc și de bază

Notele sunt foarte importante în alegerea unui parfum și sunt diferite de la caz la caz, de la un parfum pentru femei, la unul pentru bărbați sau unul pentru copii.

Un factor destul de important în alegerea unui parfum de durată, este alegerea notelor de bază.  Acestea, pe de o parte, sunt cele care se simt cel mai puțin evident într-un parfum și aproape niciodată din primele minute, ceea ce le face să nu aibă un rol evident în decizia de a cumpăra un parfum. Pe de altă parte însă, notele de bază sunt constituite din cele mai costisitoare ingrediente. Acestea pot fi percepute la aproximativ jumătate de oră după aplicare și conferă parfumului adâncime și rezistență. Mirosul adânc îți poate aduce aminte de mirosul proaspăt de mușchi de copac sau vetierul, iar acestea au rolul de a se fixa alături de celelalte note. 

Notele de bază care folosesc cedrul se combină spectaculos, dând naștere unui miros unic, dacă acesta este folosit cu note florale sau pe bază de citrice, deoarece lemnul de cedru ”împrumută” acestor note din căldura lui specifică. Aromele de fixare, se evaporă mai greu, fiind cele care care iși fac simțită prezența mai mult timp. 

Notele de vârf (aromele volatile, care se evaporă rapid) – se mențin între 5 și 30 de minute.

Primul lucru pe care îl poți mirosi la un parfum sunt notele de început. Tonurile exterioare creează prima impresie a unui parfum, care îți atrage atenția. Prin urmare, producătorii de parfumuri pun un accent deosebit pe notele de vârf. Foarte des, parfumul are tonuri florale delicate sau ușoare de citrice. Cu toate acestea, moleculele ușoare ale substanțelor conținute în notele de varf se evaporă foarte repede.

Notele de mijloc (cele care reprezintă în fapt respectivul parfum) pot fi simțite și din primul moment, dar de obicei devin evidente abia după ce notele de vârf și-au încheiat rolul.

Notele de mijloc, vin după ce notele de varf au dispărut, adică aproximativ la un sfert de oră după ce parfumul a fost pulverizat. Sunt eliberate lent, împreună cu tonuri de bază scăzute în intensitate, acestea fiind cele care denotă caracterul parfumului. Acestea vor dura câteva ore.

Parfumul potrivit este trebuie să fie pe gustul persoanei pe care îl oferi, compatibil cu personalitatea și stilul de viață pe care îl adoptă. Astfel, acest cadou elegant și scump, poate aduce bucurie zilnică celui care îl poartă.

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă