13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleButașii de trandafiri Floribunda și tot ce trebuie să știi despre ei...

Butașii de trandafiri Floribunda și tot ce trebuie să știi despre ei de la experții GrădinaMax

În spatele grădinilor frumoase și îngrijite, se află grădinari pricepuți, atenți și pasionați. Și, probabil, mai toți grădinarii sunt de acord cu zicala: nicio grădină fără trandafiri. Dacă suntem toți de acord cu acest lucru, astăzi am decis să discutăm despre butașii de trandafiri Floribunda cu experții grădinari de la GrădinaMax. Haide să aflăm toate secretele acestui soi de trandafiri  de la specialiști cu renume.

Trandafirii atrag atenția oricui. Utilizați atât în scop ornamental, cât și pentru prepararea dulceții și a apei de trandafiri, aceștia se deosebesc de celelalte flori prin apariția elegantă și parfumul distinct. Însă, un soi unic a luat cu asalt pepinierele specializate, și anume, trandafirii Floribunda. Ce ne puteți spune despre ei?

Trandafirii Floribunda sunt un soi de trandafiri cu înflorire repetată, cuvântul ,,floribunda’’ însemnând ,,înflorire repetată’’. Acest soi a fost cultivat încă din anul 1924, intrând pe lista scurtă a experților peisagiști din întreaga lume. Sunt mult mai rezistenți ca soiurile normale, iar varietatea de culori încântă cu siguranță orice pasionat de grădinărit. Trandafirii Floribunda sunt rezultatul încrucișării altor soiuri iubite de trandafiri, urcători și teahibrizi, despre care sperăm să vorbim data viitoare.

De ce orice pasionat de floricultură ar trebui să aibă în grădină acest soi? Care sunt avantajele care-l recomandă pentru sădire?

Așa cum am discutat mai sus, trandafirii Floribunda se remarcă printr-o înflorire abundentă. Credem că acesta este un factor esențial pentru orice pasionat de grădinărit sau specialist în arhitectură peisagistică și ar trebui să fie luat în considerare. În al doilea rând, acest soi prezintă o rezistență mare la temperaturi foarte scăzute, de până la -25 grade Celsius. În plus, îl mai recomandă pentru sădire rezistența la boli și dăunători precum și varietatea de forme și culori.

Care sunt secretele sădirii butașilor de trandafiri floribunda GrădinaMax? Au nevoie de condiții speciale pentru a înflori?

Butașii de trandafiri Floribunda nu au nevoie de condiții speciale. Doar multă grijă și atenție, atât în timpul sădirii, cât și după. Într-adevăr, recomandăm ca înainte de sădire, să fie afundați o oră într-o găleată cu apă, iar plantarea să se efectueze în cea mai însorită zonă din grădină. Mai mult, pentru o dezvoltare corespunzătoare, trebuie lăsată o distanță de cel puțin 80 cm între butași. Irigarea este mai deasă în primele săptămâni de la plantare așa că recomandăm ca butașii să fie monitorizați atent.

Care sunt cei mai îndrăgiți trandafiri Floribunda pe care trebuie să-i avem în grădină?

Cei mai îndrăgiți trandafiri Floribunda sunt cei care au culori spectaculoase precum Floribunda Blue Violet, Floribunda Orange Red, Floribunda Pink Pimpernel, Floribunda Sweet Lullaby.

De unde ar trebui achiziționați butașii de trandafir pentru a avea rezultate excelente?

Butașii de trandafiri trebuie achiziționați numai de la furnizori cu experiență pe piața comerțului cu semințe și a materialului săditor, furnizori care au contract cu pepiniere certificate. În plus, este necesar ca acesta să ofere garanție 100% pentru materialul săditor viu, timp de cel puțin 90 de zile, iar butașii să fie împachetați individual. Garanția GrădinaMax acoperă toate problemele care ar putea apărea.

Sperăm că informațiile pe care le-am obținut de la specialiști să vă fie de folos în plantarea unor trandafiri care să schimbe aspectul spațiului verde.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă