Bucătăria hoinară prin gospodării: Plăcinta de Runcu Salviei a Leii Floare

„Le” Floare este o femeie energică și dârză. La vârsta dânsei, își ține singură casa. Și încă cum! În afară de duminică, ziua de odihnă și mers la biserică, toate celelalte zile ale săptămânii sunt dedicate gospodăriei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2018 - 14:11

Când am ajuns la dânsa, Le Floare tocmai urcase în pod pentru a tăia o bucată de slană. Dimineața aceea era dedicată plăcintei.

Mai precis, pregătea o plăcintă de Runcu Salviei, cea mai renumită plăcintă din zonă, iar Le Floare este „chef” la acest capitol. După ce a pregătit aluatul și l-a lăsat la dospit, a tăiat bucăți din brânză de vacă amestecată cu brânză de oaie iute. Apoi au urmat slana, bătutul ouălor, mămăliga… Odată plăcinta bine rulată, a fost unsă cu gălbenuș și „împodobită” cu bucăți cărnoase de brânză. Cuptorul bucătăriei se încinsese tocmai bine de la lemnul de fag care ardea mocnit.

Odată băgată-n cuptor, plăcinta a și început să ne ademenească cu miresme. Cu toții am tropăit pofticioși ca așteptarea să fie cât mai scurtă. Dar, odată ce s-a deschis cuptorul, toate amintirile copilăriei ne-au invadat simțurile…

Citiți mai multe pe Vinul.ro

 

Comentarii