Biscuiți festivi, cu vanilie și cacao

Dacă nu sunteți mulțumiți de clasicii cozonaci sau de torturile de la cofetării, atunci puteți încerca propria rețetă de dulciuri dedicate petrecerii Anului Nou. Una dintre brețetele mai puțin celebra, dar totuși interesantă, o reprezintă bicuiții festivi, cu vanilie și cacao.

Share

Rl online 0 comentarii

30.12.2017 - 19:40

   Ingrediente

300 g unt moale

 150 g.zahăr pudră

 2 gălbenușuri

 1 linguriță vanilie

 400 g făină 00

 coaja de la o lămâie

 25 g cacao

 

             Mod de preparare

Într-un vas cernem făina, iar în mijlocul ei adăugăm gălbenușurile, untul moale, vanilia, zahărul pudră și coaja de lămâie. Le amestecăm rapid, să nu încălzim prea mult aluatul. Împărțim aluatul în două părți egale. Într-una adăugăm cacao – puteți pune și 5-10 ml lapte, ca să-l manevrați mai ușor. Le învelim pe fiecare în folie alimentară și le lăsăm în frigider cel puțin o oră. Apoi trecem la partea distractivă. Eu am optat pentru mai multe forme.

Bastoane: Am tăiat din fiecare parte de aluat câte o bucată generoasă. Le-am întins pe fiecare cu mâna în formă de fir nu foarte subțire și le‑am rulat între ele. Le-am dat formă de bastoane, cercuri bicolore și le-am așezat în tava de copt.

Biscuiți spiralați: Am întins câte o foaie din fiecare culoare de aproximativ 1/2 cm grosime. Le-am așezat una peste alta și am rulat aluatul (ca o ruladă). L-am învelit în folie alimentară și l-am lăsat din nou în frigider să se întărească pentru a-l putea tăia ușor în felii de aproximativ 1/2 cm.

Pătrățele: Am avut nevoie de 2 buc. aluat de vanilie și 2 buc. aluat de cacao. Le-am întins pe fiecare în fir și le‑am suprapus în următoarea ordine: jos, un fir alb, unul negru, iar sus, unul negru și unul alb. Am învelit bucata obținută în folie alimentară, am legat-o la capete și am modelat un „salam“ pătrat. Pentru laterale plane, am „lovit“ aluatul ușor de suprafața mesei, fiecare parte a pătra­tului. L-am ținut la frigider circa 30 min. să se întărească, apoi, am tăiat felii de aproximativ 1/2 cm și le-am așezat pe tava tapetată cu hârtie de copt, păstrând distanță între ele. Înainte de a băga tava în cuptor, l-am preîncălzit la 180 de grade.  Biscuiții se coc aproximativ  15 min.

Se lasă să se răcească înainte de servire!    

Mihaela Negrescu www.fantezieinbucatarie.ro

Comentarii