Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Biscuiți crăpați cu ciocolată belgiană și făină de migdale

Biscuiții crăpați cu ciocolată belgiană și făină de migdale – cracked cookies – sunt foarte bogați în gust datorită ciocolatei. Tocmai de aceea insist să alegi ciocolată de calitate și niciodată de menaj. Diferența este uriașă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.06.2018 - 15:44

Ingrediente

  • 200 g ciocolată
  • 50 g unt
  • 70 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 g migdale fin măcinate
  • 100 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • zahăr tos și zahăr pudră pentru tăvălit 

 

Mod de preparare

Topește ciocolata împreună cu untul la bain-marie. După ce ciocolata s-a topit complet, ia vasul de pe foc.
Mixează ouăle cu zahărul pentru vreo 5 minute, până arată ca o cremă pufoasă și deschisă la culoare. Toarnă ciocolata topită peste ouă și continuă să mixezi până ce integrezi complet ciocolata. Adaugă apoi făina, praful de copt și făina de migdale și amestecă până la omogenizare.
Ai terminat aluatul de biscuit. Pune o folie de plastic exact peste aluat – să se lipească efectiv de aluat – și pune recipientul la frigider pentru două ore. Ciocolata și untul se vor întări în aluat, ceea ce va permite manevrarea cu ușurință a aluatului.

Când ești gata de copt biscuiții, mai ai de făcut câțiva pași:

  • încinge cuptorul la 165° C
  • formează bile egale din aluat
  • dă fiecare bilă prin zahăr tos și apoi prin zahăr pudră și pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
  • lasă la copt pentru 15-17 minute.



Roxana Florescu,
www.lightgoodfood.ro

Citește totul despre:

#reteta #biscuiti #lazi

Comentarii

loading...