Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Biroul lui Eugen Barbu, vândut la licitație pentru 1.200 de euro

Biroul de lucru al scriitorului Eugen Barbu, în manieră Renascentistă, din lemn de stejar sculptat manual a fost adjudecat într-o licitație la preţul de 1.200 de euro.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.05.2018 - 10:20

Director de reviste, jurnalist, pamfletar, polemist, publicist, romancier, scenarist şi om politic, Eugen Barbu a rămas în literatura română prin romanul său "Groapa", dar şi prin publicaţia "România Mare", iar soţia sa, Marga Barbu, a fost o cunoscută actriţă de film şi teatru.
Între loturile adjudecate la sume ridicate s-au numărat tabloul "Marga Barbu" de Sorin Ionescu, la 1.000 de euro, carnetul de membru PCR al lui Eugen Barbu (1980), la 900 de euro, pălăria de recuzită din fetru aparţinând actriţei Marga Barbu, purtată în filmul "Haiducii lui Şaptecai", regizat de Dinu Cocea după un scenariu de Eugen Barbu şi Mihai Opriş, la 100 de euro, o pipă pentru opiu la 100 de euro, două pipe ale lui Eugen Barbu la 30 de euro.
Licitaţia, organizată online, a cuprins fotografii din timpul filmărilor şi din timpul unor piese de teatru cu Marga Barbu, din viaţa intimă a celor doi soţi, cahle pictate din secolul XX, ceramică şi obiecte din sticlă, icoane, obiecte de mobilier, discuri, cărţi şi fotografii cu dedicaţie pentru cei doi, manuscrise, medalii, diplome şi alte documente.
Miercuri, Artmark organizează sesiunea dedicată obiectelor care au aparţinut familiei de mari boieri Ion Ghica.
Licitaţia "O dinastie de făuritori ai modernităţii, familia Ion Ghica" cuprinde fotografii de epocă, cărţi rarisime, clişee pe sticlă, manuscrise inedite, obiecte de artă decorativă, epistole, sigilii, medalii, gravuri, hărţi şi multe alte piese.
O impresionantă bibliotecă historită, în stil Grunderzeit, ce a aparţinut diplomatului Dimitrie I. Ghica (1870), este cel mai bine cotat lot al acestei sesiuni, fiind estimat la 2.500 de euro. 

Comentarii

loading...