13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleBillboard 200: „Astroworld” al lui Travis Scott se menține pe primul loc

Billboard 200: „Astroworld” al lui Travis Scott se menține pe primul loc

Discul lui Scott a fost vândut în 205.000 de unităţi, în săptămâna încheiată pe 16 august, potrivit cifrelor Nielsen Music. 

Pe locul al doilea în clasament a debutat „Queen”, semnat de Nicki Minaj. Acesta este al patrulea album al cântăreţei care debutează între primele două poziţii ale topului, după „The Pinkprint” (locul 2, ianuarie 2015), „Pink Friday: Roman Reloaded” (locul 1, aprilie 2012) şi „Pink Friday” (locul 1, februarie 2011).

„Queen” a fost vândut în 185.000 de unităţi şi a devenit astfel al doilea cel mai bine vândut album al unei artiste în decurs de o săptămână în 2018, după „Invasion of Privacy” al lui Cardi B (255.000 de unităţi, în aprilie).

După a şaptea săptămână de la lansare, „Scorpion” al lui Drake s-a clasat pe locul al treilea, în coborâre o poziţie. Albumul a fost vândut în 102.000 de unităţi.

Pe locul al patrulea a debutat „Life’s a Trip”, primul album al rapperului Trippie Redd, cu 72.000 de unităţi vândute, iar „beerbongs & bentleys” lansat în urmă cu 16 săptămâni de Post Malone a coborât un loc, până pe cinci, cu 56.000 de unităţi vândute.

„Goodbye & Good Riddance” al lui Juice WRLD s-a menţinut pe poziţia a şasea, după ce, în ultima săptămână a fost vândut în 39.000 de unităţi.

Compilaţia „30 Greatest Hits”, semnată de Aretha Franklin, a revenit în Billboard 200 pe locul al şaptelea, cu 35.000 de unităţi vândute. Succesul recent de top al albumului lansat în urmă cu peste trei decenii este o reacţie la anunţul morţii artistei, pe 16 august.

Aceasta este cea mai înaltă poziţie ocupată de un album al cântăreţei în ultimii 46 de ani. „Amazing Grace” a ocupat tot locul al şaptelea în iulie 1972.

„30 Greatest Hits” este al şaptelea disc al Arethei Franklin care ajunge în top 10 al Billboard 200. Albume ei care s-au plasat cel mai bine în top au fost „I Never Loved a Man the Way I Love You” (1967) şi „Aretha: Lady Soul” (1968), pe locul al doilea.

Compilaţia a fost lansată în 1985, însă abia în 2012 a intrat în clasament, unde a petrecut două săptămâni, cea mai înaltă poziţie ocupată atunci fiind 117.

Pe locul al optulea în Billboard 200 s-a clasat „Invasion of Privacy”, semnat de Cardi B, în coborâre un loc, cu 34.000 de unităţi vândute.

Cel de-al şaselea album de studio al lui Jason Mraz, „Know”, a debutat pe poziţia a noua, cu 33.000 de unităţi vândute, iar „?” al lui XXXTentacion a coborât două locuri, până pe zece, după ce, în a 22-a săptămână de la debut, a fost vândut în 33.000 de unităţi.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă