10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleBicicleta pentru fete vs. bicicleta pentru băieți

Bicicleta pentru fete vs. bicicleta pentru băieți

Deși, de obicei, putem spune de la o primă privire dacă un anumit model de bicicletă copii este proiectat și comercializat pentru fete sau pentru băieți, diferențele dintre cele două modele de biciclete sunt în mare parte de ordin estetic, abia la cele mai recente modele de biciclete apărând și diferențe de ordin practic.  

Principala caracteristică distinctivă a bicicletei pentru băieți este bara metalică ce leagă ghidonul de șa, o bară care la bicicletele pentru fete lipsește în mod tradițional. Din ce în ce mai mult, producătorii de biciclete oferă biciclete adaptate nevoilor speciale ale corpului masculin și feminin.

 

Diferențe între tipurile de cadre

Stilul cadrului bicicletelor feminine datează încă din primii ani de proiectare a bicicletelor, când femeile purtau fuste și rochii lungi. Acest design s-a păstrat până în prezent, când bicicletele dedicate băieților, de la cele mai mici vârste, au în general o bară de metal între ghidon și șa, iar cele pentru fete nu o au. Bara superioară de la bicicleta pentru băieți aduce un plus de stabilitate cadrului bicicletei.

 

Dimensiunile

Producătorii de biciclete au înțeles în ultimii ani că nevoile femeilor legate de proiectarea bicicletelor sunt mult mai importante decât simplele aspecte estetice. Ei crează astăzi modele pentru fete și pentru femei care să satisfacă un fizic cu picioare mai lungi și un trunchi mai scurt, diferit de corpul masculin.

De asemenea, producătorii gândesc biciclete cu distanță mai mică între mânerele ghidonului, pentru că distanța dintre umerii femeilor este, structural, mai mică decât distanța dintre umerii bărbaților. Unele modele de biciclete feminine au gripuri mai mici, manete de frână de asemenea mai mici și anvelope mai subțiri.

 

Designul șeii

Șaua, sau scaunul unei biciclete, poate diferi în funcție de sexul pentru care este proiectată bicicleta. Șaua unei biciclete pentru băieți este în general mai lungă și mai îngustă, în timp ce șaua pentru fete este mai scurtă și mai lată, pentru a susține pelvisul feminin mai lat.

 

Diferențele de marketing

Diferențele de dimensiuni pot face ca unele biciclete să fie mai confortabile sau mai puțin confortabile pentru bărbați sau pentru femei, însă altfel, bicicletele moderne pentru bărbați și femei arată destul de similar.

Strategiile de publicitate și marketing își ating, însă, scopurile când vine vorba despre biciclete copii ieftine, cu diferențe evidente între modelele destinate băieților și cele proiectate pentru fete. În timp ce bicicletele pentru fete sunt vopsite în culori pastelate și au adesea detalii “feminine”, cum ar fi coșurile și ghidonul aparte, sau chiar personaje din desene animate sau din povești, bicicliștii băieți au mai adesea biciclete în culori închise și cu proprietăți “masculine”, orientate spre acțiune sau viteză, dar și modele care amintesc de super eroi sau de personaje din desenele animate favorite. Bicicletele pentru băieții mai mari imită stilul bicicletelor BMX.

Atât pentru micuțele domnișoare care își doresc o bicicletă cu Frozen sau cu Sofia, cu Minnie Mouse sau cu Soy Luna, cât și pentru micii bicicliști pasionați de Cars, Spiderman, Mickey Mouse sau Star Wars, Mykitty.ro are o variantă de bicicletă pentru orice copil, iar când vine vorba despre prețuri, vei remarca imediat că sunt cele mai bune de pe piața de profil.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă