Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Beneficiile peștelui sălbatic

Peștele este un aliment complex, și o sursă importantă de proteine și de Omega-3, pe care orice specialist în boli metabolice sau nutriționist îl va recomanda în permanență.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2018 - 13:50

Iată doar câteva din motivele pentru care ar fi bine să consumi mai des pește sălbatic:

 Peștele sălbatic previne bolile neurodegenerative

 Acidul docosahexaenoic (DHA), unul dintre acizii grași Omega-3, se concentrează în membranele celulelor creierului, întărind structura acestora și îmbunătățind funcțiile neuronilor. El ia parte la transferurile dintre celulele creierului, acționează la nivelul hormonilor și substanțelor reglatoare și contribuie la dezvoltarea și regenerarea neuronilor. Studiile realizate pe grupuri de persoane în vârstă, au arătat că cei care aveau în organism un conținut crescut de acizi cu lanț lung Omega-3 și care consumau pește, aveau o rată mai mică de îmbolnăvire de Alzheimer, iar funcțiile cognitive ale acestora se păstrau la grade înalte pentru mai mult timp.


 Peștele sălbatic protejează ochii
Procesul natural de îmbatrânire își face simțită prezența în mod incontestabil și prin diminuearea calității vederii.
Acidul docosahexaenoic(DHA), prezent din belșug în pește și fructe de mare, are o importanță semnificativă pentru retină, având rol în transformarea energiei luminoase în semnale vizuale și în asigurarea integrității pigmentului retinian al celulelor epiteliale. Un conținut suficient al acestui acid la nivelul retinei, scade considerabil probabilitatea degenerescenței maculare, problemă care apare în procesul natural de îmbătrânire. Cele mai recente studii au demonstrat că acidul docosahexaenoic poate încetini dezvoltarea acestei boli către stadiile avansate ce duc la pierderea definitivă a vederii.


 Peștele sălbatic este indicat diabeticilor și ajută la slăbit
Consumul crescut de acizi cu lanț lung Omega-3, conținuți în cantități semnificative în peștele sălbatic, cu precădere în somonul sălbatic, contribuie la îmbunătățirea stării în cazul unor boli precum diabetul de tip II și ajută în controlul poftei de mâncare în procesul de slăbire. Într-un studiu recent, realizat pe un grup de femei care sufereau de diabet și care au consumat pește în cantități moderate, s-a constatat o scădere a numărului și a dimensiunii celulelor adipoase chiar dacă nu s-a înregistrat o pierdere numerică în greutate.

Comentarii

loading...