18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleBeneficiile de a citi cărți în engleză

Beneficiile de a citi cărți în engleză

Nu ne este străin faptul că limba enegleză a devenit o limbă de circulație internațională si folosită de aproape oricine din lume, așadar, cărțile în limba engleză au devenit tot mai citite.

Dacă dorești să îți exersezi cunoștințele de limba engleză sau să aprofundezi deja ceea ce știi, poți face foarte ușor acest lucru prin a lectura cărți de literatură în engleză cu o exprimare conformă nivelului tău.

Să citești cărți în engleză este benefic pentru dezvoltarea ta personală precum si cea intelectuală, mai ales că ai șansa să descoperi opera autorilor tăi favoriți în limba în care ei au scris, dar este și foarte econom întrucât poti găsi foarte multe oferte pe site-urile anticariatelor de cărți în engleză.

Îți prezentăm în continuare cele mai importante beneficii ale cititului de cărți în limba engleză:

     

1.Descoperi culturi si istoria unor civilizații noi

Citind cărți în engleză poți descoperi secretele societății despre care citești. Obiceiuri, rețete sau istorii ale unor locuri din țara respectivă. Îți extinzi astfel cunoștințele de cultură si descoperi informții utile despre o societate diferită de cea în care tu trăiești.

 

2.Înveți cuvinte noi

Atunci când citești în engleză, pentru a reține cât mai rapid cuvintele necunoscute, cel mai indicat este să ți le notezi pe un carnețel, apoi să le folosești în propoziții pentru a le înțelege cât mai bine sensul. Un astfel de lucru te va ajuta pe viitor să cunoști un număr foarte mare de cuvinte în engleză si să te poți exprima mult mai ușor.

 

3.Poți citi opere scrise în limba lor originală

Majoritatea autorilor își scriu operele în limba engleză, iar când acestea sunt traduse, unele semnificații ale operei se pot pierde. Dacă alegi să citești o operă în engleză, nu doar că vei putea citi în limba în care autorul a scris acel volum, dar vei avea și o mai bună înțelegere asupra textului și asupra semnificației a ceea ce autorul a transmis.

 

4.Este o metodă distractivă de a învăța engleza

Dacă ești începător și citești în engleză, nu trebuie să îți faci griji că nu înțelegi fiecare cuvânt, important este să înțelegi cea mai mare parte a textului pe care îl parcurgi și să studiezi cuvintele pe care nu le înțelegi. Învățatul limbii engleze prin citit este o metodă distractivă, relaxantă și în același timp îți atingi obiectivul fără a te supune stresului care vine cu un studiu intensiv.

 

5.Poți citi opere care încă nu s-au tradus

Nu toate operele vor fi traduse în limba română, ori sunt traduse cu destul de multă întârziere de la data apariției lor, iar atunci când alegi să citești în engleză, ai șansa să poți citi aceste opere înainte ca ele să fie traduse. Pe site-urile de cărți în engleză poti găsi, de asemenea, titluri care nu vor fi traduse în limba română din varii motive.

Lecturarea cărților în limba engleză te poate ajuta pe multe planuri și ai avantaje care se îți pot transforma viața si modul de gândire, astfel că nu ignora această posibilitate. Să citești este un obicei pozitiv și te ajută cu atât mai mult cu cât îți lărgești orizonturile lecturii.

 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă