13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleBeneficiile acupuncturii pentru ameliorarea anxietății și stresului

Beneficiile acupuncturii pentru ameliorarea anxietății și stresului

Acupunctura este o practică a medicinii tradiționale chinezești care se bazează pe stimularea anumitor puncte ale corpului prin introducerea acelor în piele. Deși a fost folosita din timpuri străvechi pentru a trata durerea, Organizația Mondială a Sănătății o recunoaște ca fiind eficientă pentru tratamentul multor boli , printre care anxietatea și stresul cronic.

Există si persoane sceptice cu privire la eficacitatea acupuncturii, iar lipsa de informare face ca tratamentul să fie considerat un tratament alternativ, dar pe masura ce timpul trece are din ce in ce mai mulți adepți. Orice cabinet de acupunctura foloseste principiul Qi (pronunțat “chi”) de corectare a problemelor fluxului energetic vital al corpului provocat de anumite tulburări. Deși fiecare pacient este un caz individual, în general, se acordă următoarele beneficii:

●    Acupunctura funcționează imediat. În timp ce fiecare sesiune de acupunctură poate avea rezultate diferite, în general, beneficiile sale pot fi percepute foarte rapid. Pe de altă parte, această tehnică vă poate ajuta să depășiți alte disconforturi, ceea ce este foarte pozitiv pentru bunăstarea dvs. generală.

●    Reduce frecvența atacurilor de anxietate. Acupunctura își propune să sa creasca energia vitala a pacientului, iar acest lucru îi poate ajuta să-și echilibreze mintea.

●    Poate reduce simptomele fizice și psihice ale altor probleme. În medicina tradițională chineză, tulburarea de anxietate nu este percepută ca o tulburare mentala , ci ca un dezechilibru  al organelelor interne. Din acest punct de vedere, organele și emoțiile sunt strâns legate între ele. Organele pot fi afectate de schimbări în dietă, mediu, stil de viață sau factori ereditari. Prin urmare, acupunctura relaționează îngrijorarea și munca intelectuala excesiva cu o tulburare a splinei.

Acupunctura clasifică cauza tulburărilor în funcție de gradul în care organele individuale  prezinta semne și simptome și gradul de afectare a Qi (energia vitala). În general, în ceea ce privește anxietatea, organele care au cele mai mari probleme sunt splina și inima.

Acupunctura este o terapie  neinvazivă, deoarece inserția acelor se face în stratul superficial al pielii și nu este dureroasă, deși efectele pot fi resimțite la nivelul organelor interne.

●     Acupunctura nu are efecte secundare specifice drogurilor, deoarece nu implică administrarea oricărei substanțe chimice în organism.

●     Acupunctura este o practica axata pe corectarea cauzei problemei si nu doar a simptomelor sale, astfel incat poate fi vindeca  boala sau dezechilibrul.

●      Acționează asupra sistemului imunitar, hormonal, nervos, a sangelui, la nivel emoțional etc. cu scopul de a recupera echilibrul forței de vitale si ajuta corpul sa se vindece  bland si fara reactii secundare.

●     Este o tehnică aproape la fel de veche ca umanitatea, deoarece este folosită încă din neolitic. 

●     Experții OMS sustin  că tehnica acupuncturii este potrivită pentru toată lumea, chiar și pentru copii. Există însă si mici excepții în ceea ce privește tehnica cu ace, deoarece nu ar trebui utilizată de persoanele care au modificări ale coagulării sângelui, adică care sunt tratate anticoagulant.

În cele din urmă, este important să subliniem faptul că, în multe cazuri, deși acupunctura poate fi foarte utilă în ameliorarea stresului și a stărilor de anxietate, există momente în care numai utilizarea acupuncturii nu este suficientă pentru a rezolva problemele și in acest caz tehnica trebuie combinată cu tratamentul convențional, cu psihoterapia sau cu alte ramuri ale medicinii alternative : homeopatia, fitoterapia sau ayurveda.  

Cauti un cabinet bun de acupunctura in Bucuresti? Gasesti mai multe detalii pe www.acupuncturabucuresti.ro.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă