1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăLifestyleBeautyTendințe manichiură 2022. Ce modele și culori alegem

Tendințe manichiură 2022. Ce modele și culori alegem

Tendințe manichiură 2022. Mâinile delicate și îngrijite reprezintă atributul fiecărei femei care pune preț pe imaginea ei. Totuși, timp ce pentru unele doamne și domnișoare este suficient ca unghiile să fie îngrijite, altele sunt interesate de noile tendințe în materie de manichiură, pentru a fi mereu în pas cu moda.

Dacă și tu faci parte din cea de-a doua categorie, aici intervine ajutorul pe care ți-l oferim noi. În continuare Oana Pleșu, cunoscută sub pseudonimul BellaMi Nails și unul dintre cei mai cunoscuți nail traineri din țară ne prezintă tendințele de manichiura care vor fi în 2022.

Ce înseamnă ”unghii tehnice” pe înțelesul tuturor?

Unghia tehnică a fost inventată în scopul de a îmbunătăți aspectul mâinii prin crearea unei extensii a unghiei naturale, folosind diverse materiale. În timp, tehnicile au evoluat la nivel de artă, unghia fiind personalizată pentru fiecare deget în parte.

Cât de des trebuie să meargă o femeie la manichiură și pedichiură? 

O femeie trebuie sa meargă la manichiură si pedichiură atunci când simte ca unghiile ei nu mai fac o diferență, ba din contră, aspectul lor se înrăutățește, iar ca exemplu pot da cuticule crescute, formă curbată, pierderea luciului. Menționez faptul că producătorii materialelor folosite în crearea unghiei tehnice garantează produsul pe unghie timp de trei săptămâni.

Există opinii care susțin că unghiile tehnice nu sunt sănătoase și că produsele atacă unghia naturală. Tu ce părere ai despre lucrul acesta? 

Produsele folosite în crearea unghiei tehnice nu atacă unghia naturală, ele fiind testate în prealabil, sănătatea unghiei naturale rezumându-se la modul de aplicare a acestor produse, fapt atestat și de către Doug Schoon, cercetător american. În cele trei volume ale sale explică detaliat, totul despre unghia tehnică.

Care sunt tendințele de manichiura pentru anul viitor?

Se poartă unghiile neutre cu accente îndrăznețe, pentru a crea un impact vizual, de efect, menit să te scoată din anonimitate.

Dar in ceea ce privește culorile?

Totul de la neutru, până la culori eclectice sau strălucitoare, ori tonuri închise, în funcție de personalitatea și gustul fiecăruia.

Cum putem avea grija de unghiile noastre pana ajungem la întreținere la un tehnician?

Unghiile tehnice trebuie văzute ca fiind accesoriu, nu o ustensilă, iar în felul acesta ne putem bucura de o manichiură care să arate perfect pe toată durata timpului dintre întrețineri.

Ne poți explica mai mult despre tehnica ta de lucru si in ce mod se deosebește de unghiile clasice cu gel/semi?

Unghia arhitecturală are ca scop celebrarea formei naturale, percepută ca un ideal absolut. Se aduc corecții, se lucrează cu linii curate și atenție la detalii,  pentru a introduce manichiura în armonia trupului, ca o continuitate fireasca. Se pune accent pe  imaginea de ansamblu creată, ca aceasta să exprime grație, delicatețe, rafinament, caracteristici reprezentative ce fac posibil ca simplitatea să devină sonoră.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Cazul fetiței accidentată mortal de un polițist. Noi declarații ale tatălui micuței

A fost joia neagra în familia unei fetițe de 11 ani, care a murit ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist care mâna...

Vaccinarea, obligatorie în Austria. De când se aplică măsura

Vaccinarea devine obligatorie în Austria. Măsura intră în vigoare din februarie și se aplică în cazul celor de peste 18 ani. Decizia, anunțată de...

IMAGINEA ZILEI. Djokovici, escortat până la aeroport și expulzat

Novak Djokovici trăiește coșmarul vieții, după ce a fost umilit de australieni. Numărul 1 mondial în tenis a fost deportat de autoritățile australiene și...
Ultima oră
Pe aceeași temă