-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăLifestyleBeautyTehnologia românească, integrată de Dyson într-un accesoriu pentru uscătorul de păr

Tehnologia românească, integrată de Dyson într-un accesoriu pentru uscătorul de păr

Dyson a lansat astăzi în România un accesoriu inovator pentru uscătorul de păr Supersonic care valorifică tehnologia românească.  Noul accesoriu ”Flyaway” folosește Efectul Coandă pentru a ascunde firele rebele, fără căldură extremă și promite soluția unui păr cu aspect neted și strălucitor.

Efectul Coandă sau devierea jeturilor de fluid în apropierea suprafețelor curbe poartă numele academicianului, savantului, fizicianului și inventatorului român Henri Coandă, cel care l-a observat în 1910, în timpul unui zbor de testare.

Această descoperire a fost integrată de inginerii Dyson în configurarea dispozitivului ”Flyaway”, ce completează gama de accesorii disponibile pentru uscătorul de păr Dyson Supersonic.

Inginerii noștri sunt motivați să regândească aspectele convenționale, iar obsesia noastră pentru fluxul de aer ne-a determinat să ducem mai departe potențialul tehnologiei Coandă, după ce am observat cum stiliștii folosesc o tehnică bazată pe „perie și uscător” pentru a netezi firele rebele. În mod tradițional, această tehnică presupune că stilistul folosește o perie rotundă pentru a secționa și gestiona părul în timpul stilizării, în timp ce direcționează fluxul de aer de la uscător pentru a integra firele rebele în coafură și a le ascunde. Ne-am propus să găsim o soluție inovatoare pentru mecanizarea acestei metode pentru aranjarea zilnică a părului. Noul accesoriu ”Flyaway” de la Dyson valorifică fenomenul Coandă pentru a netezi firele rebele și a le face cât mai puțin vizibile, fără a expune părul la deteriorare din cauza căldurii extreme, explică Emma Sheldon, Dyson Hair Care Category Director.

Inginerii Dyson au strâns peste 1,14 miliarde de date individuale despre stilizarea profesională, obținute în urma a peste 10.000 de ore de teste realizate de peste 420 de stiliști profesioniști, din 80 de saloane din întreaga lume. Stiliștii au fost observați în timp ce foloseau o perie rotundă și un uscător de păr pentru a netezi firele de păr rebele, perioadă în care s-a constatat că cei care caută același finisaj elegant standard de salon au apelat la soluții bazate pe căldură ridicată după coafare, cum ar fi dispozitivele de coafat de îndreptat cu plăcuțe fixe. Această metodă finală expune părul la căldură suplimentară inutilă, crescând riscul de deteriorare care de altfel poate fi prevenit – părul deteriorat este mai slab și mai predispus la rupere, favorizând astfel prevalența firelor rebele.

Uscătorul de păr Supersonic este disponibil pe piața românească de la finalul anului 2019, alături de restul produselor Dyson, de la cele de îngrijire personală până la aspiratoare și dispozitive de purificare a aerului.

Cele mai citite

A patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto a ieșit pe traseu

Sute de şoferi refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Transportul în comun din Capitală este afectat....
00:00:46

Premierul Noii Zeeland, Jacinda Ardern, și-a anulat nunta pe fondul noilor restricții

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat duminică că și-a anulat nunta. Decizia a venit după ce au fost impuse noi restricții în întreaga...
00:00:50

CEO-ul Pfizer susține vaccinarea anuală împotriva COVID-19, în locul dozelor de rapel

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat sâmbătă că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de...
Ultima oră
Pe aceeași temă