11.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

FOTO Păpușarii din spatele visului american

Cu toții am văzut măcar o dată în viață un personaj celebru (real sau fictiv) întruchipat și „jucat” de artiști ai străzii. Acele manechine vii, costumate în personalități ultra-cunoscute cu care, în schimbul câtorva bănuți sau chiar gratis, te poți poza sau îți poți face un selfie.

Un fotograf danez, Ken Hermann, a mers mai departe și a realizat o serie de portrete ale unor astfel de oameni, deghizați în diverse personaje hollywood-iene, chiar în mediul lor proxim (în casă, curte, în vecinătatea locuinței)

În mod normal, „celebritățile de stradă” se expun în locuri publice animate, pline de turiști, afișând fețe vesele, încercând să se facă simpatice, să distreze, în speranța că vor atrage și fani ad-hoc care să le arunce și niște monezi în cutia sau pălăria amplasate în fața lor.

Fotograful danez le-a surprins, însă, într-o postură mult mai realistă, de persoane așa cum sunt în viața de zi cu zi, de dincolo de mască și de spectacolul din care-și câștigă traiul zilnic. Și a ieșit un album de personaje mai degrabă triste, care vorbesc într-un fel și despre contrastul dintre celebritate și viață privată, dintre vis, visul american, în cazul de față, și realitate.

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă