25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleBeautyFOTO: O BOMBĂ calorică și PROPAGANDISTICĂ. Moscova îngenunchea în fața CAPITALISMULUI. Ce...

FOTO: O BOMBĂ calorică și PROPAGANDISTICĂ. Moscova îngenunchea în fața CAPITALISMULUI. Ce s-a întâmplat la inaugurarea primului restaurant McDonald’s din URSS

La data de 30 ianuarie 1990, în urmă cu 25 de ani, la Moscova a fost deschis primul restaurant McDonald’s din Uniunea Sovietică.

Compania americană a purtat discuții intense pentru deschiderea restaurantului cu autoritățile sovietice timp de mai bine de 20 de ani, începând din 1976. Mai mult decât atât, americanii le-au oferit sovieticilor și 51% din acțiuni.

Citește și: FOTO: O MINCIUNĂ la adresa poporului SOVIETIC. Cum arăta o călătorie la clasa I în avioanele din URSS

În prima zi de la inaugurare erau așteptați peste 1.000 de clienți, însă rușii erau nerăbdători să experimenteze gustul American. Îmbulzeala a fost inimaginabilă și peste 30.000 de oameni au dorit să cumpere celebrele produse McDonald’s.

Aceasta a fost cea mai amplă lansare a unui restaurant din istoria lumii și până și Boris Elțin a participat la inaugurare.

Citește și: FOTO: Un proiect bizar, care a ZGUDUIT lumea aviației militare. Cum arată giganticul ECRANOPLAN SOVIETIC VVA-14

În 1989, americanii au construit o frabrică pentru a produce ingredientele necesare, iar costurile de ridicare au depășit suma de 50 de milioane de dolari. Apoi au construit restaurantul, sub atenta supraveghere a managerilor canadieni de la acea vreme.

Înainte de inaugurare a existat un amplu eveniment de recrutare de personal și peste 35.000 de oameni au aplicat pentru a obține un loc de muncă la McDonald’s.

Citește și: FOTO. O epavă ruginită. Cum arată, în INTERIOR și exterior, SUBMARINUL UCRAINEAN SS-330

La momentul construirii, acesta era cel mai mare restaurant McDonald’s din lume și rămâne, în present, cel mai mare din Europa, după ce în 1989 pe acel loc se afla o simplă cafenea.

GALERIA FOTO de mai sus conține o serie de imagini incredibile cu povestea inaugurării celui mai mare restaurant McDonald’s din lume și primul din URSS, deschis la Moscova în 1990. Imaginile sunt incredibile!

Citește și: FOTO. O viespe uriașă. Cum arăta GIGANTICUL MI-10PP, cel mai bizar elicopter SOVIETIC

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...
Ultima oră
Pe aceeași temă