7.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăLifestyleBeautyFOTO: O BOMBĂ calorică și PROPAGANDISTICĂ. Moscova îngenunchea în fața CAPITALISMULUI. Ce...

FOTO: O BOMBĂ calorică și PROPAGANDISTICĂ. Moscova îngenunchea în fața CAPITALISMULUI. Ce s-a întâmplat la inaugurarea primului restaurant McDonald’s din URSS

La data de 30 ianuarie 1990, în urmă cu 25 de ani, la Moscova a fost deschis primul restaurant McDonald’s din Uniunea Sovietică.

Compania americană a purtat discuții intense pentru deschiderea restaurantului cu autoritățile sovietice timp de mai bine de 20 de ani, începând din 1976. Mai mult decât atât, americanii le-au oferit sovieticilor și 51% din acțiuni.

Citește și: FOTO: O MINCIUNĂ la adresa poporului SOVIETIC. Cum arăta o călătorie la clasa I în avioanele din URSS

În prima zi de la inaugurare erau așteptați peste 1.000 de clienți, însă rușii erau nerăbdători să experimenteze gustul American. Îmbulzeala a fost inimaginabilă și peste 30.000 de oameni au dorit să cumpere celebrele produse McDonald’s.

Aceasta a fost cea mai amplă lansare a unui restaurant din istoria lumii și până și Boris Elțin a participat la inaugurare.

Citește și: FOTO: Un proiect bizar, care a ZGUDUIT lumea aviației militare. Cum arată giganticul ECRANOPLAN SOVIETIC VVA-14

În 1989, americanii au construit o frabrică pentru a produce ingredientele necesare, iar costurile de ridicare au depășit suma de 50 de milioane de dolari. Apoi au construit restaurantul, sub atenta supraveghere a managerilor canadieni de la acea vreme.

Înainte de inaugurare a existat un amplu eveniment de recrutare de personal și peste 35.000 de oameni au aplicat pentru a obține un loc de muncă la McDonald’s.

Citește și: FOTO. O epavă ruginită. Cum arată, în INTERIOR și exterior, SUBMARINUL UCRAINEAN SS-330

La momentul construirii, acesta era cel mai mare restaurant McDonald’s din lume și rămâne, în present, cel mai mare din Europa, după ce în 1989 pe acel loc se afla o simplă cafenea.

GALERIA FOTO de mai sus conține o serie de imagini incredibile cu povestea inaugurării celui mai mare restaurant McDonald’s din lume și primul din URSS, deschis la Moscova în 1990. Imaginile sunt incredibile!

Citește și: FOTO. O viespe uriașă. Cum arăta GIGANTICUL MI-10PP, cel mai bizar elicopter SOVIETIC

Cele mai citite

Restricții de circulație la parada militară din București

Cu ocazia Zilei Naționale a României, polițiștii rutieri au anunțat restricții de circulație pentru parada militară. În intervalul orar 7.00-13.00, atât pietonii, cât și...

Klaus Iohannis, mesaj de la Cotroceni de 1 Decembrie

Președintele Klaus Iohannis a decorat, cu ocazia Zilei Naționale a României, angajații din sistemul sanitar, ce au luptat cu pandemia de COVID-19, dar și...

Pianistul jandarm George Tacale, o nouă dedicație de 1 Decembrie. Ascultă ce frumos cântă „Deșteaptă-te române”

Îl mai ții minte pe pianistul jandarm George Tacale, care a cântat, anul trecut, imul României pe un vârf de munte? Iată că anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă