23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăLifestyleBeautyCum să te vopsești corect blond platinat: 5 reguli de bază

Cum să te vopsești corect blond platinat: 5 reguli de bază

Dacă ai decis că vrei să îți vopsești părul în blond platinat acasă există anumiți pași de urmat astfel încât să ajungi la rezultatul dorit fără să îți deteriorezi părul. O mare diferență o face culoarea ta naturală – dacă vrei să ajungi la blond platinat de la un păr brunet sau care e deja o nuanță diferită de blond. Află regulile de bază din articolul nostru.

Cum să te vopsești corect blond platinat

Dacă nuanța naturală a părului tău este una închisă cel mai probabil vei avea nevoie de decolorare pentru a ajunge la blondul platinat pe care ți-l dorești. Este foarte important să folosești produse de calitate astfel încât să îți protejezi părul de acest proces. Una din regulile esențiale de care să ții cont este că nu e recomandat să decolorezi un păr proaspăt vopsit, așa că așteaptă o anumită perioadă de timp pentru a face alte schimbări de culoare.

Dacă ai părul brunet

Dacă nu ți-ai vopsit părul brunet niciodată este deja un început bun. Dacă, de exemplu, există în părul tău reflexii roșii de la vopsirile anterioare, s-ar putea să fie mai dificil să ajungi la un păr blond platinat într-un timp scurt. Te sfătuim să nu folosești un oxidant cu o concentrație mai mare de 9% deoarece poate fi foarte dăunător pentru păr. Decolorarea necesită mai multe etape și este bine să aștepți câteva săptămâni între fiecare decolorare.

Când ai ajuns la o culoare suficient de deschisă pentru a-ți putea vopsi părul blond platinat cu ajutorul vopselei dorite, noua ta nuanță va necesita îngrijire constantă pentru a evita apariția reflexelor oranj sau gălbui. Noi îți recomandăm șamponul Fanola de la HNI Cosmetice pe care să-l folosești o dată pe săptămână pentru menținerea culorii. Nu uita de produsele de îngrijire și hidratare și evită utilizarea uscătorului, ondulatorului sau plăcii de păr în fazele incipiente ale decolorării.

Dacă ai părul blond

Dacă părul tău natural este deja într-o nuanță deschisă de blond, acest lucru este de mare ajutor. Este posibil să ai nevoie de o singură decolorare dacă utilizezi un produs cu o concentrație suficient de mare încât să îți deschidă părul până la nuanța dorită. Orientează-te în funcție de vopseaua de păr aleasă și verifică la ce nuanță trebuie să ajungi astfel încât blondul platinat să se prindă pe părul tău. Îți poți decolora părul deja blond și folosind metode naturiste precum un amestec de apă oxigenată și zeamă de lămâie.

Îți recomandăm însă să folosești produse profesionale pentru deschiderea nuanței părului deoarece acestea sunt testate intensiv și asigură o sănătate și rezistență a firului de păr mai îndelungată. Șamponul nuanțator te poate ajuta și în acest caz însă este necesar să fii atentă la pigmenții pe care îi conține și să nu îl lași să acționeze mai mult timp decât este recomandat pe cutie. Poți folosi, de asemenea, și un toner sau un nuanțator care să te ajute să elimini reflexele roșii sau portocalii din păr.

Reguli de bază pentru vopsirea părului

1. Analizează-ți istoricul părului. Notează de câte ori ți-ai vopsit sau decolorat părul și în ce nuanțe. Decolorarea s-ar putea să aducă la suprafață reflexii roșii pentru care e nevoie de mai mult timp ca să fie eliminate.

2. Părul închis nu se poate vopsi în păr deschis. Decolorarea în etape este necesară pentru a ajunge la o nuanță uniformă și a păstra sănătatea părului.

3. Dacă ai părul alb este nevoie de o bază naturală când vine vorba de aplicarea vopselei. Părul alb nu prinde foarte bine vopseaua și vei ajunge la o culoare mult prea aprinsă.

4. Folosește oxidantul potrivit. Oxidantul cu o concentrație mai mare de 9% se folosește doar de către specialiști pentru că altfel riști să îți arzi părul.

5. Baza pe care se vopsește este foarte importantă. Dacă nu te descurci singură cu paletarul de pe spatele cutiei de vopsea, apelează la un hairstylist pentru proporțiile potrivite astfel încât să ajungi la nuanța dorită.

Urmează sfaturile noastre pentru o vopsire corectă acasă. Este important să alegi produse de calitate și să nu încerci să grăbești procesul de decolorare dacă vrei să ajungi la blondul platinat pe care ți-l dorești.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă