Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bătălia cafelelor Arabica și Robusta. Pentru tine care e câștigătoare?

Share

Redacția Online 0 comentarii

13.09.2019 - 13:11

Ai auzit, cu siguranță, despre cafeaua Arabica, și poate și despre Robusta. Fie că ai auzit aceste denumiri urmărind reclamele de la TV, sau citind etichetele diferitelor pachete de cafea din comerț, probabil îți dorești să afli care sunt diferențele dintre cele două tipuri de cafea. Așadar, magazinul online de cafea SAVEO ne spune în ce constă diferențele dintre cafeaua Arabica și cafeaua Robusta.

Gustul

Principala diferență dintre cafeaua Arabica și cafeaua Robusta constă în gustul acestora. Unele persoane consideră că gustul cafelei Robusta este ușor „cauciucat”. În schimb, gustul cafelei Arabica este unul aromat și mult mai delicat decât al cafelei Robusta. Atunci când cele două cafele sunt amestecate, gustul cafelei rezultate este dat de cafeaua Robusta.

Conținutul de cofeină

O altă diferență majoră între cele două tipuri de cafea este conținutul de cofeină alor. Cafeaua Robusta are un conținut mai ridicat de cofeină, decât cafeaua Arabica. Acest conținut de cofeină este responsabil cu gustul cafelei Robusta, întrucât cofeina are un gust amar. De exemplu, cafeaua Robusta este utilizată pentru obținerea cafelei solubile, tocmai datorită conținutului ridicat de cofeină, care face ca licoarea preparată să fie mai tare.

Conținutul de zahăr

Cafeaua Arabica are o concentrație de zahăr de două ori mai mare decât cafeaua Robusta. Datorită acestei concentrații ridicate de zahăr, cafeaua Arabica are un gust dulceag, astfel că nu este necesară adăugarea de zahăr atunci când bei cafeaua.

Cultivarea cafelei

Cafeaua Robusta este o plantă mai rezistentă, astfel că este mai ușor de cultivat. În schimb, planta de cafea Arabica este mai pretențioasă și necesită mai multă îngrijire.

Aspectul boabelor de cafea

Boabele de cafea Arabica au o formă ovală și o culoare maro deschis, în timp ce boabele de cafea Robusta au o formă rotundă și o culoare de maro închis.

Conținutul de acid clorogenic

Acidul clorogenic este un antioxidant și, de asemenea, o substanță care poate alunga insectele. Acțiunea antioxidantă a acidului clorogenic existent în cafea poate determina neutralizarea radicalilor liberi responsabili de îmbătrânirea organismului. În cafeaua Arabica, acidul clorogenic se regăsește în proporție de 5,5-8%, în timp ce în cafeaua Robusta, acesta se regăsește într-o proporție de 7-10%.

Producția la nivel mondial

Deși există mai multe sortimente de cafea, cele mai populare sunt Arabica și Robusta. Aproximativ 75% din totalul de cafea cultivată la nivel mondial este cafea Arabica. Cei mai mari producători de cafea Arabica sunt Etiopia și Brazilia. De cealaltă parte, liderul mondial în producția de cafea Robusta este Vietnamul.

Arabica, Robusta sau mix?

Alegerea cafelei Arabica sau Robusta ține în special de gusturile și preferințele fiecăruia. De asemenea, alegerea poate fi determinată și de preș, cafeaua Arabica fiind adeseori mult mai scumpă decât cea Robusta.

Totuși, dincolo de simpla diferențiere între cafeaua Arabica și Robusta, este esențial de știut că majoritatea cafelelor din comerț sunt, de fapt, un amestec între cele două tipuri de cafea. Cafeaua Arabica este utilizată pentru gustul savuros pe care îl oferă, în timp ce cafeaua Robusta este folosită pentru nivelul său ridicat de cofeină.

Așadar, acum că știi principalele caracteristici ale celor două tipuri de cafea boabe și diferențele dintre ele, îți va fi ușor să decizi pe care să o cumperi.

 

 

Citește totul despre:

#cafea #arabica #Robusta

Comentarii

loading...