13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleBărbați la shopping - 5 criterii esențiale în alegerea pantofilor

Bărbați la shopping – 5 criterii esențiale în alegerea pantofilor

Fără doar și poate, pantofii sunt cartea de vizită a oricărui bărbat de succes! Departe de orice clișeu, această afirmație este cu atât mai valabilă în mediile de afaceri, acolo unde imaginea pe care o afișezi în cadrul unei întâlniri de afaceri poate eclipsa cu ușurință tracul pe care îl ai. Privirea coboară automat pe pantofii pe care îi porți, trecând rapid peste costum, cravată sau alte alte accesorii vestimentare.

Și știi de ce? Pentru că pantofii transmit cel mai sincer mesaj pe care tu îl poți oferi interlocutorilor tăi: o pereche de pantofi impecabili – începutul unei povești de business promițătoare vs cei mai ponosiți pantofi din acea încăpere – îndoieli privind seriozitatea pe care o arăți în relațiile cu partenerii. Nu scăpa din mână prima impresie pe care o lași celor cu care interacționezi, așa că fii sigur mereu că porți cei mai frumoși pantofi din sala de ședințe. Iată 5 lucruri de care să ții cont, atunci când îți cumperi pantofi.

1. Mărimea potrivită a pantofilor
Degeaba găsești design-ul perfect de pantofi, dacă mărimea disponibilă nu se potrivește absolut deloc pe piciorul tău. O pereche de pantofi nu trebuie să fie nici prea mare, nici prea mică pentru măsura pe care tu o ai la picior. Dacă porți pantofi prea mari, riști să le oferi interlocutorilor tăi (într-un mod total gratuit) o imagine ridicolă, pe care să o asocieze cu prestanța ta în afaceri. La polul opus, dacă îți cumperi pantofi cu o măsură mai mică decât măsura piciorului tău (mizând doar pe aspectul fizic al acestora), orele lungi din ședințe vor fi un adevărat coșmar pentru picioarele tale.

2. Calitatea materialelor
Vrei să îți cumperi o pereche de pantofi doar de dragul de a avea ceva “frumos, dar care se strică rapid”? Noi nu credem că faci cea mai bună alegere de cumpărare, dacă eviți intenționat aspectul calității, atunci când îți cumperi o pereche nouă de pantofi. Ține cont de acest aspect esențial: indiferent de culoare sau formă, pantofii trebuie să fie neapărat din piele, pentru că orice alt material sintetic (utilizat pentru o perioadă mai mare de timp) îi va lăsa pe toți să vadă faptul că nu porți încălțări din materiale bune.

3. Design-ul unei perechi de pantofi
Nu poți ignora acest criteriu de cumpărare, pentru că orice pereche de pantofi pe care o cumperi și cu care te vei afișa ulterior, va fi îndelung analizată de toți cei cu care intri în contact. Știi bine undeva în sufletul tău că fiecare decizie de cumpărare are la bază și o puternică dorință de validare. Chiar dacă ne luăm haine care ne plac, utilitatea lor este 0 comparativ cu imaginea pe care ne-o pot oferi în ochii celorlalți. Așadar, mizează pe pantofi cu vârful rotunjit, un trend mai fresh ca niciodată în materie de pantofi business.

4. Confortul pe care îl oferă
Mai sus îți povesteam despre importanța alegerii măsurii potrivite, atunci când îți cumperi o pereche de pantofi. Ei bine, confortul de care te bucuri în noii tăi pantofi trebuie să îți garanteze faptul că îi poți purta o zi întreagă la birou, fără să simți că vrei să îi arunci la gunoi, odată ce ai ajuns acasă. Pantofii nu trebuie să îți încorseteze laba piciorului, însă nici nu trebuie să treacă peste o limită admisă de rigiditate. Pentru că știi ce? Un pantof elegant mult prea flexibil nu mai fi numit pantof elegant. Așadar, simte-te bine în pantofii pe care îi probezi și asigură-te că poți merge bine cu ei, indiferent de suprafața pe care te deplasezi.

5. Brandul contează
Ei bine, da! Brandul cântărește mult, mai ales în ochii avizați ai unor cunoscători. Un pantof de firma este întotdeauna o “bilă albă” ce poate spune despre ține mai multe decât poți spune tu. Dacă îți permiți o pereche de pantofi de calitate de la un brand bun de pantofi, atunci nu ezita să îți cumperi câteva perechi. Brandul nu înseamnă doar un logo imprimat pe talpa unui pantof. Dimpotrivă, un astfel de pantof poate pune pe același calapod toate criteriile pe care le-am enumerat mai sus, așa că dacă vrei să îți cumperi o pereche de pantofi de firmă, faci o investiție, nu o achiziție.

Dacă vrei să investești în imaginea ta, trebuie să îți cumperi 2-3 perechi de pantofi de calitate, ținând cont de confortul pe care îl oferă, de design-ul cu care pot surprinde, sau chiar de brandul lor. Dacă te pregătești pentru o întâlnire importantă și ai nevoie de o împrospătare a imaginii, fii liber să aplici pentru un credit rapid, pentru a cumpăra imediat perechea de pantofi pe care ai văzut-o în mall.

Nicio problemă dacă nu ai acum banii pentru pantofi, pentru că un astfel de credit rapid îți aduce în cont până la 2000 de lei, în cazul în care cererea ta online a fost aprobată. Nu îți rămâne decât să îți cumperi cât mai repede perechea de pantofi potrivită stilului tău și să restitui suma împrumutată atunci când îți intră salariul pe card!

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă