10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleAvril Lavigne lansează un nou single

Avril Lavigne lansează un nou single

Melodiile pop cu influenţe punk şi rock cântate de Avril Lavigne şi-au pus o amprentă de neşters în industria internaţională a muzicii. Cântăreaţa are peste 35 de milioane de albume şi peste 50 de milioane de single-uri vândute în întreaga lume, cu opt nominalizări la Premiile Grammy şi tot atâtea Premii Juno ale muzicii canadiene câştigate, notează https://avrillavigne.com/.

Avril Ramona Lavigne s-a născut în oraşul Belleville din Ontario, Canada, la 27 septembrie 1984. Şi-a exersat talentele vocale cântând în coruri bisericeşti, la festivaluri şi târguri locale şi regionale. În adolescenţă a început să cânte la chitară, eforturile sale concentrându-se atunci pe muzica country, contribuind vocal şi la o serie de albume ale cântăreţului de muzică folk Steve Medd.

Compania de înregistrări Arista Records i-a oferit un contract, fapt pentru care, la 16 ani, Avril Lavigne s-a mutat în Manhattan, unde a lucrat cu câţiva compozitori şi producători, realizând doar melodii country, şi nu muzică rock de care adolescenta devenise din ce în ce mai interesată.

Primul album al cântăreţei, ”Let Go”, a fost lansat în iunie 2002, iar cele patru single-uri – “Complicated”, “Sk8er Boi”, “I’m with You” şi “Losing Grip” – i-au adus mai multe Discuri de Platină. Avril Lavigne a devenit cea mai tânără cântăreaţă care a avut un album Nr. 1 în Marea Britanie, şi a susţinut un turneu pentru promovarea albumului de debut în Europa, Asia, America de Nord şi Australia.

La Premiile Grammy din 2003, Avril Lavigne a fost nominalizată la secţiunile ”Cel mai bun interpret”, ”Debutul anului”, ”Cântecul anului”, ”Albumul anului” şi ”Cea mai bună interpretare rock”, însă nu a câştigat la nicio categorie. Ea a câştigat însă patru din cele şase premii la care a fost nominalizată în cadrul Premiilor Juno, premiile muzicale canadiene, la categoriile: ”Cel mai bun single” (”Complicated”), ”Albumul anului”, ”Cel mai bun album pop” şi ”Debutul anului”.

Cel de-al doilea single ”Sk8er Boi” a fost lansat în octombrie 2002 şi i-a adus artistei numeroase premii, precum ”Cel mai bun videoclip pop” la MTV Video Music Awards.

Lansat în mai 2004, albumul ”Under My Skin” a fost unul mult mai serios, melodiile “Don’t Tell Me”, “Nobody’s Home” şi “Slipped Away” evocând probleme, precum depresia, moartea cuiva drag ş.a. Albumul a devenit numărul 1 în peste zece ţări, a câştigat un Disc de Platină, stabilindu-i cântăreţei încă odată titlul de artist al genului pop, potrivit https://itunes.apple.com.

În iunie 2006, cântăreaţa şi-a făcut debutul în cinematografie, chiar dacă a fost vorba de un film de desen animat, ”Over the Hedge”, în care ”a fost” vocea unui opossum pe nume Heather. A mai apărut în adaptarea lui Richard Linklater ”Fast Food Nation” lansat în noiembrie.

Avril Lavigne s-a căsătorit, în iulie 2006, cu Deryck Whibley, vocalul trupei rock canadiene Sum 41. Cei doi s-au despărţit în octombrie 2009.

Următorul album, cel de-al treilea, ”The Best Damn Thing” a apărut în aprilie 2007, intrând pe primele locuri în topurile muzicale din întreaga lume, iar single-ul “Girlfriend” a fost unul dintre cele mai mari hituri în SUA şi a avut peste 200 de milioane de vizualizări pe YouTube. La MTV Europe Music Awards, Lavigne a câştigat primele sale premii MTV, respectiv premiul pentru Artistul Solo al anului 2007, în timp ce hit-ul ei ”Girlfriend” a obţinut titlul de ”Cel mai obsedant cântec al anului”. De asemenea, în cadrul Premiilor canadiene Juno din 2008, Avril Lavigne a fost nominalizată la categoria artistul anului, hitul ”Girlfriend” la categoria piesa anului, albumul ”The Best Damn Thing ” la categoria albumul anului. A primit un Teen Choice Award pentru ”Cel mai bun cântec al veri” (”Girlfriend”).

Al patrulea album de studio ”Goodbye Lullaby” cu single-urile ”What The Hell” şi ”Smile” a fost lansat în 2011.

În paralel cu înregistrările de la studio, cântăreaţa canadiană a lansat o colecţie de îmbrăcăminte ”Abbey Dawn”, dar şi o linie de parfumuri, precum Forbidden Rose, Black Star şi Wild Rose. La începutul anului 2010, a înfiinţat Fundaţia ”Avril Lavigne”, ce vine în ajutorul copiilor şi tinerilor bolnavi sau cu handicap prin iniţiative de sensibilizare şi granturi.

La 29 iunie 2013, cântăreaţa s-a căsătorit, în sudul Franţei, cu rockerul Chad Kroeger, solistul trupei Nickelback. Mariajul celor doi nu a durat prea mult, ei despărţindu-se după doi ani, în septembrie 2015.

Un nou album de studio, ce îi poartă numele, a fost lansat la 5 noiembrie 2013. Ea a lucrat la acest LP, ce cuprinde single-urile ”Here’s To Never Growing Up” şi ”Let Me Go”, alături de soţul său, Chad Kroeger.

În 2015, cântăreaţa a dezvăluit faptul că a stat imobilizată la pat timp de cinci luni din cauza maladiei Lyme. A

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă