10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleAveti un deces in familie? Iata ce servicii va asigura o casa...

Aveti un deces in familie? Iata ce servicii va asigura o casa de pompe funebre!

Uneori, pe parcursul vietii, suntem confruntati cu situatii grele, care ne pot pune la incercare. Plecarea unei persoane apropiate dintre noi ne poate afecta profund, iar in aceste clipe funeste trebuie sa actionam rapid, pentru a asigura celui defunct o inmormantare demna de amintirea sa printre noi. Insa, birocratia incalcita, precum si stresul cotidian, ne pot impiedica sa facem acest lucru intr-un interval de timp cat mai scurt.

Din acest motiv, este indicat sa facem apel la o firma de servicii funerare din proximitatea noastra, care se va putea astfel deplasa cu usurinta la domiciliul unde s-a produs decesul. De exemplu, daca locuiti in Bucuresti, in zona Aviatorilor sau chiar in Baneasa, este recomandat sa apelati la o firma de servicii funerare sector 1, care va trimite in cel mai scurt timp personalul calificat sa preia si sa demareze organizarea inmormantarii.

Chiar daca in trecut ne puteam baza pe sprijinul rudelor sau al vecinilor pentru a organiza singuri inmormantarea, in prezent, datorita cadrului legislativ, suntem nevoiti sa apelam la cineva cu experienta  in domeniul legal, precum o firma de servicii funerare sector 1. Aceasta se va ocupa de toate aspectele necesare, pentru a asigura o trecere linistita a defunctului pe lumea cealalta.

O alta procedura foarte importanta in tot acest proces este intocmirea dosarului pentru ajutorul de deces. Astfel, pentru a putea beneficia cat mai curand de acesta, este indicat sa faceti apel la firma de servicii funerare din sectorul 1, care va obtine in cel mai scurt timp acest document. Iata ce acte va trebuie, alaturi de talonul de pensie al persoanei trecute in nefiinta:

– cerere scrisa;

– actul de identitate al solicitantului;

– certificatul de deces;

– acte de stare civila ale solicitantului din care sa rezulte relatia de rudenie cu decedatul sau, dupa caz, acte care atesta calitatea de mostenitor, tutore sau curator;

– dovezi privind suportarea cheltuielilor cu inmormantarea (factura de la firma de servicii funerare sau de transport funerar international, factura de la preotul care a sustinut slujba de inmormantare).

In acest fel, firma de servicii funerare din sectorul 1 se va ocupa in cel mai mic detaliu de formalitatile legale, pentru ca dumneavoastra sa beneficiati rapid de aceasta suma importanta de bani acordata de stat. In timp ce se deruleaza aceste proceduri, dumneavoastra aveti tot timpul necesar pentru a fi aproape de cei dragi, care au nevoie de tot sprijinul in aceste clipe funeste.

De asemenea, pentru a respecta intocmai traditiile si obiceiurile romanesti, avand in acelasi timp grija sa respecte intocmai litera legii, firma de servicii funerare sector 1 va incepe prin a face demersurile necesare pentru inceperea procedurilor legale.

Astfel, pentru inceput, va trebui sa se faca constatarea decesului. Acest lucru se poate face doar de catre un cadru medical specializat, care va fi pus la dispozitie de catre firma de servicii funerare sector 1. Dupa constatare, se va elibera un certificat constatator de deces, care are rol in obtinerea ajutorului de deces. In urma acestui pas, se vor putea obtine si alte documente importante, precum avizele de la Sanepid/Procuratura sau documentele pentru repatriere, expatriere (daca este cazul), de catre firma de servicii funerare sector 1.

Oricand apelati o firma de servicii funerare din sectorul 1, veti beneficia de un ajutor pe care va puteti baza in aceste clipe grele. Astfel, puteti lasa greutatile si grijile pe umerii firmei de servicii funerare, care va face tot ce este nevoie pentru a-i asigura celui plecat dintre noi o inmormantare care sa ii cinsteasca amintirea!

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă