6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleAvantajele angajării muncitorilor străini în firma ta

Avantajele angajării muncitorilor străini în firma ta

Piața forței de muncă din țara noastră se confruntă cu o lipsă acută de personal în tot mai multe domenii de activitate. Personalul calificat lipsește în sectoare importante ale economiei, cum ar fi industria construcțiilor sau turismul, de aceea companiile își îndreaptă tot mai mult atenția spre muncitorii străini. Angajații din străinătate sunt calificați, dau dovadă de seriozitate și profesionalism, sunt dornici să muncească și reprezintă o adevărată garanție pentru succesul afacerilor.

Iată câteva dintre cele mai importante avantaje ale integrării lucrătorilor străini în firma ta:

Etica muncii
Lucrătorii aduși din afara țării sunt foarte disciplinați, fideli locului de muncă și își iau în serios toate sarcinile de serviciu. Când vine vorba de angajați vietnamezi, majoritatea companiilor știu că aceștia sunt printre cei mai serioși, motiv pentru care numărul lor crește de la an la an, devenind astfel o resursă economică foarte valoroasă.

Disponibilitatea de a lucra peste program
Pe lângă faptul că dau dovadă de sârguință în munca lor, angajații străini sunt pregătiți să lucreze și peste program. Acest lucru este de cele mai multe ori posibil pentru că majoritatea celor care vin să lucreze la noi în țară își lasă acasă familiile și au nevoie de bani pentru întreținerea lor, dar și pentru că sunt educați să își ducă sarcinile de lucru la bun sfârșit.

Calificare în domenii variate
Unul dintre avantajele esențiale pe care le oferă integrarea asiaticilor pe piața muncii din România este faptul că aceștia au experiență în domenii precum HoReCa, producție, construcții, agricultură, industria textilă. Așadar, companiile pot alege să angajeze muncitori necalificați, dar și persoane care pot face diferența pe piața muncii din România prin calificările deținute.

Stabilitate în muncă
Angajații străini oferă companiilor de pe piață stabilitate, diferențele față de cultura noastră fiind modul în care este valorizată munca, nivelul de disciplină și responsabilitatea. Specialiștii în domeniu afirmă că forța de muncă străină reprezintă cea mai bună soluție pentru ocuparea locurilor de muncă libere din cadrul firmelor și pentru menținerea afacerilor la nivelul dorit. Spre deosebire de muncitorii locali, cei din afara țării își respectă contractele și, mai mult decât atât, sunt importanți și pentru sistemul de pensii și cel medical datorită contribuțiilor sociale plătite statului.

Integrare rapidă
Muncitorii din afara țării sunt mulțumiți de salariile primite în țara noastră, de condițiile de muncă și de cele sociale, care de cele mai multe ori sunt mai bune decât cele din țara de origine. Un alt beneficiu de care se bucură angajatorii români este faptul că străinii se integrează foarte ușor la locul de muncă și în colectivitate, mulți dintre cei care ajung în companiile românești cunoscând și limba engleză. Unii au dobândit deja experiență profesională în diferite țări din Orientul Apropiat, așadar integrarea socio-profesională nu reprezintă un proces de lungă durată sau o etapă ce le poate afecta capacitatea și interesul pentru muncă.

Costuri financiare foarte bune
Recrutarea muncitorilor din țări precum Vietnam, Sri Lanka, Nepal presupune costuri financiare destul de bune, date fiind seriozitatea și profesionalismul forței de muncă, dar și avantajele pe termen lung oferite de lucrătorii străini. În mod sigur, cheltuielile sunt diferite față de cele pe care le are o firmă care optează pentru angajați de pe piața locală, însă stabilitatea și experiența muncitorilor străini se dovedesc, în cele din urmă, profitabile.  

Angajarea personalului străin oferă o mulțime de avantaje companiilor care vor să-și dezvolte afacerile și să beneficieze de stabilitate în ceea ce privește angajații. Fluctuațiile de personal cauzează o mulțime de probleme angajatorilor, de aceea varianta muncitorilor străini este preferată de tot mai multe organizații care doresc să-și mențină afacerile la un nivel înalt.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă