12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleAvantaje și dezavantaje dacă te muți din capitală într-un oraș de provincie

Avantaje și dezavantaje dacă te muți din capitală într-un oraș de provincie

Bucureștiul este un oraș superb, cu o energie fantastică, dar care, la un moment dat, se poate transforma din locul tuturor posibilităților într-un oraș prea greu de suportat, din pricina zgomotului, a aglomerației și a activităților care te consumă. Dacă vrei să găsești un loc în care să fii mai relaxat și unde să simți că reușești să faci tot ce ți-ai propus, ar fi o idee foarte bună să te muți într-un oraș de provincie. Care sunt avantajele și dezavantajele acestei decizii care îți va schimba viața vei afla în cele ce urmează.

AVANTAJE

1. Trafic mult mai lejer

Probabil cel mai neplăcut aspect al Bucureștiului rămâne traficul administrat greșit. Semafoarele nesincronizate și străzile mult prea înguste pentru volumul orelor de vârf fac din capitală un adevărat coșmar al șoferilor. Din fericire, vei scăpa de minute bune pierdute în trafic în alte orașe, pentru că fluidizarea mașinilor este făcută mai eficient, mai ales prin prisma numărului autovehiculelor mult mai mic decât cel din București.

2. Prețuri mai mici

Deși te-ai fi așteptat ca o piață mai dezvoltată să atragă prețuri mai mici, chiriile din București rămân unele din cele mai mari din țară, după cele din Cluj. Dar dacă este să comparăm prețul unei case de vânzare în Brașov cu cea a unei vile din București, s-ar putea să fii surprins de economia făcută. Unde mai pui că prima dintre ele vine la pachet și cu o priveliște încântătoare, mult mai frumoasă decât ai putea găsi în capitală.

3. Mai multă liniște

Lipsa unui trafic aglomerat, energia oamenilor și senzația că timpul are mai multă răbdare fac din orice oraș de provincie un loc mult mai liniștit decât este Bucureștiul. Asta va face diferența, mai ales dacă ai copii sau dacă pur și simplu preferi un număr de decibeli mai scăzut.

DEZAVANTAJE

1. Fără viață de noapte

Dacă în București ți se face foame la 3 dimineața și nu ai dispoziția necesară pentru a găti, știi sigur că nu vei rămâne nemâncat, pentru că vei găsi suficiente restaurante deschise non stop sau servicii de livrare acasă a preparatelor tale preferate. Într-un oraș de provincie, această situație este puțin probabilă, pentru că bucătăriile se închid, în mod normal, în jurul orei 22.00. Deci fii pregătit cu ingrediente pentru sandvișuri în frigider, ca să nu te culci cu stomacul gol.

2. Lipsa punctelor de interes

Din păcate, orașele mici sau zona rurală nu sunt prevăzute cu multe puncte de interes. Așadar, în momentul în care iei decizia de a-ți schimba la 180 de grade viața, ia-ți adio de la centrele comerciale imense, unde găseai cam tot ce aveai nevoie, de sălile de cinema cu ecran curbat sau de zecile de farmacii deschise non stop. Odată mutat din capitală, va trebui să te acomodezi cu ritmul orașului pe care l-ai ales, care s-ar putea să fie total diferit de cel cu care erai obișnuit.

3. Senzația de lipsă a vieții private

Cu cât va fi mai mic orașul în care vei alege să te muți, cu atât mai multă lume va ști cu ce te ocupi, care îți sunt activitățile de weekend și când te-ai certat ultima dată cu partenerul de viață. Traiul într-o suburbie sau o localitate cu puțini locuitori te va aduce mai aproape de gura lumii, iar asta s-ar putea să-ți displacă, mai ales dacă până acum ai trăit într-un oraș aglomerat, unde puteai face cam orice îți trecea prin cap, fără să ai senzația că ești mereu urmărit sau că va afla cineva curând la ce oră te-ai întors acasă.

Cele mai citite

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă