13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleAudienţă record pentru debutul ultimului sezon al serialului „Game of Thrones”

Audienţă record pentru debutul ultimului sezon al serialului „Game of Thrones”

Reprezentanţii HBO informează că audienţa înregistrată pe postul TV şi pe aplicaţiile HBO Go şi HBO Now a depăşit-o pe cea a debutului sezonului al şaptelea, din urmă cu doi ani. Atunci, 16,9 milioane de persoane au urmărit episodul cu care debuta penultimul sezon.

Premiera de duminică seară a fost episodul cel mai comentat pe platforma de micro-blogging Twitter, de la debutul serialului, cu peste 5 milioane de mesaje live. De asemenea, 11 milioane de mesaje au fost publicate pe Twitter pe parcursul weekendului.

Duminică seară, primele zece tendinţe înregistrate pe Twitter aveau ca subiect premiera.

Cel mai comentat moment a fost cel în care personajul Jon Snow (Kit Harington) a aflat adevărul despre părinţii lui şi că cea pe care o iubeşte, Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), este, de fapt mătuşa sa.

Sezonul al şaptelea a avut, în SUA, o audienţă medie pe episod de 32,8 milioane de telespectatori, luând în considerare şi persoanele care nu au vizionat live producţia.

Deşi este un hit, “Game of Thrones” nu este cel mai mare succes TV în SUA. Gala National Footbal League, Super Bowl, de anul acesta a atras aproximativ 100 de milioane de telespectatori, iar ceremonia Oscar – 29,6 milioane de persoane.

Sezonul al optulea din “Urzeala Tronurilor” a debutat cu episodul “Winterfell”, primul dintre cele şase ale seriei finale.

Ultimul episod al serialului “Game of Thrones” va fi difuzat pe 19 mai.

Încă de la lansare, în 2011, “Urzeala Tronurilor” a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. “Game of Thrones” a primit de-a lungul timpului foarte multe premii, inclusiv 47 de Primetime Emmy, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani şi un Peabody Award.

Inspirat din seria de romane “A Song of Ice and Fire/Cântec de gheaţă şi foc”, de George R.R. Martin, serialul “Urzeala tronurilor” are o acţiune amplasată într-un ţinut fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din “Urzeala tronurilor”.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă