23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleAshley Judd l-a dat în judecată pe Weinstein pentru ruinarea carierei sale

Ashley Judd l-a dat în judecată pe Weinstein pentru ruinarea carierei sale

Ashley Judd a fost una dintre primele actriţe de la Hollywood care au rupt tăcerea în legătură cu faptele comise de renumitul producător, acuzat că a hărţuit, a agresat sau chiar a violat aproximativ 100 de femei, inclusiv vedete precum Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow şi Lea Seydoux.

În plângerea ei, Ashley Judd afirmă că Harvey Weinstein i-a anulat şansele de a apărea în trilogia “Stăpânul inelelor” regizată de Peter Jackson, una dintre cele mai profitabile francize din istoria cinematografiei, spunându-i regizorului şi unei coproducătoare a acestuia că filmările cu ea ar reprezenta “un coşmar”.

“Prin aceste atacuri lipsite de fundament, Weinstein a reuşit să o înscrie pe Ashley Judd pe o listă neagră şi a pus capăt posibilităţii ei de a lucra la o serie de filme care au generat miliarde de dolari şi au câştigat 17 premii Oscar”, se afirmă în documentul depus în instanţă de Ashley Judd.

“Realitatea patetică este aceea că Weinstein era, de fapt, pe punctul de a o pedepsi pe Judd pentru faptul că ea i-a respins avansurile sexuale cu un an mai devreme, atunci când el a încolţit-o în camera lui de hotel sub pretextul de a discuta despre un contract. Harvey Weinstein s-a folosit de puterea lui din industria de divertisment pentru a distruge reputaţia lui Ashley Judd şi capacitatea ei de a lucra”, potrivit aceleiaşi plângeri oficiale.

Actriţa californiană, în vârstă de 50 de ani, solicită despăgubiri – a căror valoare nu a fost precizată – şi s-a angajat să doneze acea sumă în contul fondului de ajutorare a victimelor hărţuirilor sexuale administrat de mişcarea Time’s Up, înfiinţată de un colectiv de actriţe din care fac parte şi Natalie Portman şi Reese Witherspoon.

Harvey Weinstein a negat că ar fi avut un rol decizional în selecţia actorilor din distribuţia filmelor din seria “Stăpânul inelelor”, care a început prin a fi produsă de fosta sa companie Miramax, înainte de a fi preluată de o altă casă de producţie, New Line Cinema.

Regizorul Peter Jackson a declarat la puţin timp după izbucnirea scandalului Weinstein că îşi aminteşte comentariile negative ale producătorului despre Ashley Judd, ca şi cele despre Mira Sorvino, o altă actriţă care l-a acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală.

La sfârşitul anilor 1990, când Peter Jackson pregătea trilogia “Stăpânul inelelor”, Ashley Judd şi Mira Sorvino erau actriţe tinere, cu cariere în plină ascensiune. În cele din urmă, rolurile feminine principale din această trilogie au fost atribuite actriţelor Liv Tyler şi Cate Blanchett.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă