Foto: Mihai Diac

Aproape 9000 de turiști, cu peste o mie de mașini, au intrat în Rezervația Deltei în ultimele zile

Circa 8.800 de turişti, cu peste o mie de autovehicule, au vizitat pe plajele sălbatice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării în ultimele zile.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

07.09.2020 - 19:21

"În urma acţiunilor comune de control de sâmbătă, 5 septembrie, s-au aplicat 74 de sancţiuni (65 amenzi şi 9 avertismente) în valoare totală de 21.900 lei, iar duminică, 6 septembrie, au fost aplicate 76 sancţiuni (52 amenzi şi 24 avertismente) în valoare de 18.700 lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pentru încălcarea unor prevederi ale OUG nr. 202 /2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, respectiv accesul persoanelor şi circulaţia cu mijloace rutiere pe teritoriul rezervaţiei fără actele de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei (permise de acces), campare ilegală, circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, în zone strict protejate sau pe zonele adiacente, precum şi Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor", a anunțat Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) printr-un anunț postat pe o rețea de socializare.

Disputa pe acest subiect a început, duminică, după ce pe internet a fost postat un clip video care arăta mai multe ATV-uri circulând în coloană, în viteză, pe o plajă din Delta Dunării.

La acel moment, reprezentanți ai ARBDD au susținut că vizitatorii au intrat în Rezervație trecând pe lângă un post de Poliție de Frontieră, fără a putea fi opriți.

Comentarii