12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleAplicaţie pentru cei care vor să renunţe la fumat

Aplicaţie pentru cei care vor să renunţe la fumat

Aplicaţia (‘app’) dezvoltată de Universitatea Keio şi de compania specializată în realizarea de software terapeutice CureApp, permite unei persoane să afle nivelurile de monoxid de carbon din respiraţia sa, precum şi alte date privind condiţia sa fizică şi îi furnizează consiliere personalizată.

Compania a prezentat joi rezultatele studiului clinic pe app, lansat în 2017, care arată că 64 % dintre persoanele care au folosit aplicaţia nu au mai fumat în cele şase luni de la începerea utilizării aplicaţiei.

Studiul s-a desfăşurat asupra a 570 de persoane care căutau ajutor pentru a renunţa la fumat în 31 de instituţii medicale din Japonia între octombrie 2017 şi sfârşitul anului 2018, potrivit informaţiilor culese de agenţia de ştiri Kyodo.

“Lipsa de sprijin în tratarea dependenţei psihologice diminuează succesul metodelor de tratament. Sperăm să schimbăm această situaţie cu ajutorul tehnologiei”, notează CureApp pe site-ul său.

Universitatea şi compania preconizează să ceară aprobarea guvernului pentru a utiliza aplicaţia ca instrument medical, ceea ce va permite ca costurile utilizării sale în lupta împotriva tabagismului să fie acoperite de asigurarea medicală.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă