11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleApeleaza la candelabre pentru a ilumina cu stil orice incapere! Iata cum...

Apeleaza la candelabre pentru a ilumina cu stil orice incapere! Iata cum sa le alegi!

 

Mai mult decat atat, oferta deosebit de cuprinzatoare pe care o ai astazi la dispozitie iti va da sansa de a-ti exprima exact stilul asa cum doresti din perspectiva designului de interior.

 

Cu toate acestea, stilul sau materialele ce intra in componenta candelabrelor nu sunt singurele aspecte de care trebuie sa tii cont pentru a face alegerea ideala. Astfel, confortul in exploatare va fi asigurat de puterea de iluminare a fiecarei piese, dimensiunile corpului de iluminat, tipul sursei sau gradul de control pe care il ai asupra luminii.

 

Pentru a putea determina modelul care se potriveste din toate punctele de vedere in locuinta ta, specialistii din cadrul marelui distribuitor de candelabre eOrion.ro ti-au pregatit, in randurile ce urmeaza, cateva raspunsuri clare la cele mai frecvente intrebari legate de alegerea si utilizarea candelabrelor.

 

“Cum sa fac comparatia intre nenumaratele modele de candelabre disponibile pe piata?”

Pe langa designul corpului de iluminat, trei considerente importante ar trebui sa determine alegerea pe care urmeaza sa o faci: marimea, directia in care este orientat fasciculul luminos si gradul de control pe care il ai asupra candelabrului.

 

– Marimea. Candelabrele prea mici sau prea mari pot conferi un aspect disproportionat al camerei. Un corp de iluminat care se departeaza un metru de tavan va “atarna” total ciudat intr-o incapere cu plafonul aflat la 2,5 metri.

 

La capatul opus, candelabrele cu un volum total prea mic vor lasa impresia ca au fost comprimate de catre dimensiunile generoase ale incaperii. Atunci cand nu esti sigur de masura potrivita, este de preferat sa optezi pentru corpul de iluminat putin mai mare, deoarece candelabrele sunt adesea corpuri de iluminat de tip “statement”, menite sa asigure un impact vizual puternic.

 

– Directia fasciculului luminos si controlul asupra luminii. Daca vrei confort, un prim pas ar fi sa te asiguri ca lumina nu-ti va bate fix in ochi. Poate fi deosebit de incomod sa fii “lovit” in ochi de o lumina ca de interogatoriu de fiecare data cand iei masa in dining impreuna cu familia sau prietenii. In ce directie este raspandita lumina? Sursele sunt aparente sau ascunse? Daca becurile sunt aparente, ai putea sa iei in calcul montarea unui variator de tensiune pentru a putea controla gradul de iluminare in fiecare moment al zilei.

 

“Nu vreau un candelabru de la 1900, ci o piesa moderna, dar totusi eleganta. Ce stil sa aleg?”

Indiferent de model sau stil, candelabrele vor pastra intotdeauna eleganta in exprimarea formelor si a ornamentelor. Daca esti in cautarea unei piese moderne, poti alege modelele de candelabre care au un finisaj de nichel satinat sau crom.

 

Bronzul este mai des asociat pieselor de tranzitie, care combina elemente de design din stilurile contemporan si traditional, asadar nu va fi o potrivire ideala cu viziunea ta. Pe langa materiale si finisaj, stilul este dat si de forma, asadar orienteaza-te catre linii clare si corpuri de iluminat fara prea multe ornamente.

 

“Multe candelabre au o lumina slaba. Cum gasesc un model care sa ilumineze puternic intreaga incapere?”

Candelabrele sunt corpuri de iluminat prin excelenta decorative, menite sa potenteze stilul si sa contribuie la construirea unui mediu deosebit, asadar considerentele practice ar putea cadea in plan secund. Pe deasupra, nu este recomandat sa montezi un singur corp de iluminat in centrul camerei si sa il folosesti pentru a asigura o lumina buna in intreaga incapere, indiferent daca este candelabru, lustra sau plafoniera.

 

Candelabrele pot asigura ambianta perfecta atunci cand sunt completate de alte corpuri sau solutii de iluminat (in scafa, spoturi, in mobilier sau veioze si lampadare). Tocmai de aceea, daca vrei sa te bucuri de o selectie impresionanta de candelabre si multe alte tipuri de corpuri de iluminat din toate stilurile si pentru toate buzunarele, intra pe eOrion.ro si asigura succesul redecorarii intregii locuinte!

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă