Apartamente de vânzare în Oradea – Cât de important e antecontractul și de ce

Apartamente de vânzare în Oradea sunt destule. Și încă se construiesc.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2021 - 14:53

Apartamente de vânzare în Oradea sunt destule. Și încă se construiesc. În ciuda prețurilor, cererea este încă destul de mare. Iar acesta este și motivul pentru care mulți se trezesc cu neplăceri, după ce cumpără.

Oferta de apartamente de vânzare în Oradea este variată. Pentru că decizia de achiziție a unei locuințe este una dintre cele mai importante în viață, este nevoie de prudență și de precauție. Sunt destule cazurile în care viitorii proprietari de apartamente de vânzare în Oradea și în țară au avut de suferit în urma deciziilor pripite.

 

Pentru apartamente de vânzare în Oradea, un antecontract e primordial

Din fericire, achiziția de apartamente de vânzare în Oradea prin credite bancare implică și semnarea unui antecontract de vânzare-cumpărare. Dar sunt și cazuri în care se sare peste acest pas, iar consecințele pot fi devastatoare pentru viitorul proprietar. De aceea, este foarte important nu doar să întocmești un astfel de document, ci să și verifici cu atenție detaliile. Ce mai este și asta? Ei bine, antecontractul reprezintă un fel de promisiune scrisă, din partea ambelor părți, reglementată prin Codul Civil. Deși nu este obligatoriu prin lege să fie încheiat la notar, recomandabil ar fi să o faci, totuși. Și trebuie să soliciți documentul de la proprietar sau dezvoltator, măcar cu câteva zile înainte de a se semna la notar. Astfel, ai răgaz să analizezi detaliile și chiar să ceri opinia unui avocat sau jurist. Este timp și pentru negocierea clauzelor.

 

La ce să acorzi atenție sporită

Cu cât dai mai multă atenție detaliilor, cu atât ai șanse mai mari să faci o achiziție lipsită de neplăceri. Spre exemplu, un detaliu important este identitatea vânzătorului. Este acesta și proprietarul sau doar intermediar? Chiar și în antecontract trebuie specificate datele imobilului pe care urmează să-l iei, cu adresă, număr, suprafață, compartimentare. Tot aici se va preciza și prețul apartamentului în moneda în care urmează să se efectueze tranzacția, inclusiv cuantumul avansului. Dacă vorbim despre apartamente de vânzare în Oradea nefinalizate, în antecontract se va preciza și termenul limită de predare, la cheie. Ai grijă să existe și o clauză menită să te ferească de riscuri în cazul în care nu mai poți cumpăra apartamentul respectiv din motive care nu țin de tine. Dacă banca îți refuză dosarul de credit, spre exemplu, nu trebuie să suporți tu consecințele. Pe de altă parte, dacă vânzătorul se răzgândește, îi poți solicita prin antecontract să-ți plătească avansul oferit și chiar o sumă în plus.

Comentarii