5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleAnimalele de companie au fost preferatele românilor în pandemie

Animalele de companie au fost preferatele românilor în pandemie

Timpul îndelungat petrecut la interior precum şi regulile de distanţare socială impuse de autorităţi i-au determinat pe oamenii din toată lumea, inclusiv România, să adopte sau să cumpere un animal de companie, fie el câine, pisică, hamster sau altă vietate, conform ZF.

Fie doar pentru că aveau nevoie de companie, fie că aveau nevoie de o scuză în plus pentru a ieşi din casă, oamenii au decis în 2020 mai mult ca niciodată să aibă un animal de companie, însă trendul exista deja într-o lume tot mai grăbită şi mai singură.

Piaţa de hrană pentru animale de companie şi de alte produse adiacente a sărit anul trecut pentru prima dată pragul de 3 mld. lei, după un galop de circa 23% în pandemie, un an atipic în care oamenii au stat tot mai mult acasă şi au decis în număr mare să aibă un prieten necuvântător.

Această piaţă se afla deja pe un trend ascendent de mai mulţi ani, trend ce se va menţine şi în 2021, când vânzările totale – hrană şi alte bunuri – ar urma să sară de 3,6 mld. lei.

Mai exact, în perioada 2015-2021 vân­zările de profil aproape se vor fi triplat.

Evoluţia bună vine şi în contextul în care în România moda animalelor de companie a apărut mai târziu, însă odată cu creşterea puterii de cumpărare şi cu călă­toriile către Vest, numărul persoanelor care cumpără sau adoptă un animal a crescut.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă