Angela Merkel le încurajează pe eleve să se orienteze spre meserii "bărbăteşti"

Cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit miercuri cu un grup de eleve din Berlin, în cadrul unei iniţiative vizând promovarea perspectivelor de angajare ale tinerelor în domenii unde în mod tradiţional predomină bărbaţii.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 26.04.2018 - 08:24

Începând din 2006, Angela Merkel invită eleve la cancelarie pentru a marca Ziua fetelor, care anul acesta este sărbătorită joi, 26 aprilie, informează Agerpres.

"Principalul obiectiv al Zilei fetelor este de a încuraja angajarea fetelor în meserii care nu sunt considerate pentru fete. Uneori nu este uşor să-ţi dai seama ce ţi se potriveşte cu adevărat şi ce vrei să faci", a adăugat şefa executivului german, care a primit cu această ocazie vizita a 24 de fete de la diferite şcoli din Berlin.

În ultimii ani, numărul femeilor angajate pe locuri de muncă în care predomină bărbaţii, mai ales IT, comerţ, ştiinţele naturii şi inginerie, a înregistrat o scădere în Germania. Procentul femeilor care lucrează în aceste domenii a scăzut cu 3,2% între octombrie 2016 şi octombrie 2017, a precizat Merkel.

Din 2011, în aceeaşi zi cu Ziua fetelor este marcată şi Ziua băieţilor, prin care se doreşte atragerea tinerilor spre meserii în care bărbaţii sunt de regulă subreprezentaţi

Comentarii