15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleAmericanii plătesc mii de dolari pentru ca odraslele lor să petreacă 6...

Americanii plătesc mii de dolari pentru ca odraslele lor să petreacă 6 săptămâni fără telefoane mobile

Cei 90 de elevi nu se uită niciodată la telefoanele mobile timp de şase săptămâni. Se întâmplă la școala americană Midland, fondată în 1932. Școala abordează învățarea din perspectivă experiențială.

Ideea pentru o astfel de şcoală i-a venit de la fondatorul Paul Squibb care este de părere că elevii trebuie să aprecieze astfel de lucruri.

Şcoala nu are angajaţi pentru curăţenie şi mentenanţă deoarece fiecare elev are propriul job: spălă geamurile, mătură şi culege legume din ferma de 10 acri de lângă şcoală.

Dacă un elev nu-şi respectă sarcina atunci colegii lui se supără. „De exemplu, dacă ai sarcina să bagi lemne pe foc pentru a încălzi apa, dar nu o faci, atunci nimeni nu se poate spăla cu apă caldă”.

Pentru ca elevii să studieze aici părinţii trebuie să plătească o taxă de 55.300 de dolari pe an şi cam 40% din studenţi o achită, restul beneficiind de o bursă de 32.000 de dolari.

Potrivit Business Insider, mulţi dintre elevii Midland ajung la universităţi precum Stanford şi Harvard şi mulţi consideră că experienţa rustică de la şcoală îi schimbă.

Trecerea la o viaţă fără telefoane mobile poate părea ciudată în lumea tehnologizată din prezent. Mai mulţi studenţi au spus că este dificil la început să renunţe la telefoane, dar, într-un final, spun că se bucură că pot trăi şi fără smartphone-uri.

“Credeam că toţi am devenit nişte zombi cu capul în telefoanele mobile. Eu mă bucur că nu am avut telefonul mobil”, spune Jade Feldsher, o elevă de 16 ani.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă