Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Americanii plătesc mii de dolari pentru ca odraslele lor să petreacă 6 săptămâni fără telefoane mobile

Campusul şcolii Midland este situat în Los Olivos, SUA şi aici studenţii taie lemn şi au grijă de animale între orele de istorie şi matematică, scrie Business Insider.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.05.2018 - 15:33

Cei 90 de elevi nu se uită niciodată la telefoanele mobile timp de şase săptămâni. Se întâmplă la școala americană Midland, fondată în 1932. Școala abordează învățarea din perspectivă experiențială.

Ideea pentru o astfel de şcoală i-a venit de la fondatorul Paul Squibb care este de părere că elevii trebuie să aprecieze astfel de lucruri.

Şcoala nu are angajaţi pentru curăţenie şi mentenanţă deoarece fiecare elev are propriul job: spălă geamurile, mătură şi culege legume din ferma de 10 acri de lângă şcoală.

Dacă un elev nu-şi respectă sarcina atunci colegii lui se supără. „De exemplu, dacă ai sarcina să bagi lemne pe foc pentru a încălzi apa, dar nu o faci, atunci nimeni nu se poate spăla cu apă caldă".

Pentru ca elevii să studieze aici părinţii trebuie să plătească o taxă de 55.300 de dolari pe an şi cam 40% din studenţi o achită, restul beneficiind de o bursă de 32.000 de dolari.

Potrivit Business Insider, mulţi dintre elevii Midland ajung la universităţi precum Stanford şi Harvard şi mulţi consideră că experienţa rustică de la şcoală îi schimbă.

Trecerea la o viaţă fără telefoane mobile poate părea ciudată în lumea tehnologizată din prezent. Mai mulţi studenţi au spus că este dificil la început să renunţe la telefoane, dar, într-un final, spun că se bucură că pot trăi şi fără smartphone-uri.

"Credeam că toţi am devenit nişte zombi cu capul în telefoanele mobile. Eu mă bucur că nu am avut telefonul mobil", spune Jade Feldsher, o elevă de 16 ani.

Comentarii

loading...