Alimente care afectează major tenul

Suntem obișnuiți să alergăm direct la dermatolog sau la farmacie pentru diverse produse de îngrijire dermatocosmetice sau tratamente medicamentoase puternice atunci când tenul ne crează probleme.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2018 - 13:39

Deși ne este mai comod să cumpărăm produse, alimentația joacă un rol mult mai important în îngrijirea tenului.

Alimentele pe care le consumi pot să genereze probleme la nivelul tenului, iar prin eliminarea acestora sau consumul lor ocazional poți să-ți ameliorezi problemele cu pielea și să scapi de produsele excesive de curățare.

Zahărul din sânge se leagă de proteinele care au rolul de a păstra pielea ferma și netedă. Specialiștii spun că zahărul rafinat din dulciuri este cel mai mare dușman al tenului tău, nicidecum zaharurile care se regăsesc în mod natural în fructe și legume.

Carbohidrații simpli amplifică acneea. Orezul alb, pâinea albă, covrigii, bagheta, fulgii de porumb, pastele, pizza și stafidele nu sunt deloc recomandate dacă vrei să ai o piele frumoasă și catifelată. Toți acești carbohidrați simpli generează o creștere bruscă a glicemiei.

Legumele și fructele bogate în vitamina A, fac tenul mai gras. O cantitate mai mare de vitamina A în sânge determină o producție mai mică de sebum. Prin urmare, dacă ai tenul cu gras sau cu tendință de îngrășare este recomandat să consumi cât mai des alimente bogate în vitamina A, cum ar fi: dovleac, pepene galben, morcovi, verdețuri, mango și cartofi dulci.

Pentru un ten fără probleme este indicată o alimentație echilibrată și complexă. Tenul nostru la fel ca și corpul, are nevoie de vitamine cât mai multe și de o atenție deosebită.

Comentarii