29.2 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăLifestyleAlegeri FIFA: Și-a retras candidatura, după ce a fost suspendat din funcție...

Alegeri FIFA: Și-a retras candidatura, după ce a fost suspendat din funcție pentru șase ani

Sud-coreeanul Chung Mong-joon și-a retras candidatura de la alegerile pentru președinția FIFA, după ce recursul său la decizia Comisiei de Etică a FIFA, de a-l suspenda pentru șase ani, a fost respins.

„Din cauza sancţiunilor nedrepte ale Comisiei de Etică, nu îmi pot depune candidatura astăzi. Mă retrag oficial din cursă”, a spus Chung Mong-joon, potrivit Mediafax.

Săptămâna trecută, recursul lui Chung Mong-joon, fost vicepreşedinte al FIFA suspendat şase ani de Comisia de Etică a forului mondial, a fost respins de o instanţă civilă din Zurich. Instanţa civilă nu a găsit nicio „încălcare de procedură” şi nicio „încălcare a drepturilor omului”.

Chung Mong-joon a fost suspendat la 8 octombrie pentru şase ani de Comisia de Etică a forului mondial şi amendat cu 100.000 de franci elveţieni (91.500 de euro), pentru activităţi care au încălcat Codul de Etică al forului, legate de atribuirea organizării ediţiilor Cupei Mondiale din 2018 (Rusia) şi 2022 (Qatar).

Sud-coreeanul intenţiona să candideze la alegerile pentru postul de preşedinte al FIFA, care vor avea loc la 26 februarie 2016.

 

Cele mai citite

Ciucă: România face pași fermi spre independența energetică

România face pași fermi spre independența energetică și spre a deveni un exportator net de energie. Decizia SUA de a finanța cu 14 milioane...

Peste 50% dintre profesori vor ieși la pensie în următorii 10 ani – analiză Frames

România se îndreaptă spre o criză de personal puternică în sectorul educației, în condițiile în care, în prezent, mai puțin de 1 din 10...

Jaloanele din PNRR, lăsate iar pe ultima sută de metri. Nu au fost îndeplinite nici un sfert

Modernizarea țării prin absorboția banilor din PNRR înseamnă ca Guvernul să atingă jaloanele potrivit calendarului stabilit. Următorul termen este 30 iunie, iar până acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă