Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exista multe modalitati si tehnici de preparare a unei cesti de cafea buna. Exista insa si riscul de a incurca aceste tehnici sau de a le combina, nu intotdeauna in avantaj

Alege sa bei o cafea buna

Pare greu de spus daca o anumita tehnica de preparare a cafelei este mai buna decat o alta. Sunt multe variabile in joc. Cafeaua trebuie pur si simplu sa aiba un gust bun si sa nu fie amara sau acida.

Share

Rl online 0 comentarii

02.03.2020 - 15:48

Vorbind de tehnici de preparare a cafelei, s-ar putea spune ca singura modalitate de a obtine un espresso adevarat este folosind o masina espresso. Desi la prima vedere pare simplu de utilizat o masina espresso, invatarea utilizarii corespunzatoare a acesteia poate dura ceva timp. Espressoarele sunt proiectate diferit unele de altele, astfel ca trebuie tinut cont de acest lucru atunci cand faceti un espresso. Care sunt in realitate factorii care fac diferenta? Pai in primul rand, un espressor bun, boabele de cafea potrivite si nu in ultimul rand, practica si iar practica, pentru a obtine un espresso perfect.

Spre exemplu, daca alegem espressoarele automate Delonghi, acestea v-ar putea promite o ceasca de cafea perfecta, la doar o simpla apasare de buton. Ei, dar sa fim sinceri, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Depinde de modelul de espressor pe care il utilizati, de setarile pe care le alegeti si desigur, de modul in care aveti grija de aparat. Fiecare espressor vine cu sfaturi de configurare, informatii de curatare si de intretinere. Daca toti acesti factori sunt indepliniti, atunci, poate ca da, se pot obtine rezultate foarte bune, printr-o simpla apasare a unui buton.

Mai exista insa si un aspect decisiv in calitatea cafelei si acela este apa folosita in prepararea cafelei. Ce ar trebui stiut? Apa influenteaza considerabil gustul cafelei. Observam ca atunci cand calatorim, spre exemplu, cafeaua pare sa aiba un gust diferit. Si e adevarat, acest gust poate fi influentat de factori subiectivi (suntem in vacanta si savuram diferit gustul cafelei) sau de factori obiectivi, cum ar fi apa folosita la prepararea cafelei, zone geografice diferite, umiditatea aerului, etc. Un lucru e cert, apa influenteaza mult calitatea cafelei. Apa de la robinet poate fi foarte dura, continand mult calciu, lucru care influenteaza gustul apei si implicit gustul cafelei sau al ceaiului. In acest caz, optiunea este apa imbuteliata sau folosirea unui filtru de apa care sa reduca duritatea apei de la robinet. Astfel, elimini si riscul depunerii de calcar pe sistemul espressorului, ii prelungesti viata si obtii si o cafea perfecta.

Comentarii

loading...