25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleAi nevoie de implanturi dentare? Iata raspunsul la intrebari frecvente despre aceasta...

Ai nevoie de implanturi dentare? Iata raspunsul la intrebari frecvente despre aceasta interventie

In cazul nefericit in care ti-ai pierdut unul sau mai multi dinti, indiferent de cauza, nu trebuie sa disperi, intrucat exista o solutie. Este vorba despre implanturile dentare, adica acele dispozitive sub forma de surub care se insereaza in arcada dentara si inlocuiesc cu brio dintii naturali, atat ca functionalitate, cat si ca aspect. Acestea sunt 100% biocompatibile cu organismul uman si, spre deosebire de alte metode de reconstructie a danturii, nu afecteaza dintii vecini si pot inlocui fara probleme protezele dentare mobile, reprezentand o solutie definitiva.

In ciuda eficientei acestor implanturi dentare, nu foarte multa lume cunoaste detalii despre ele, motiv pentru care in continuare vei afla raspunsul la cateva intrebari frecvente pe aceasta tema. Ce trebuie sa mai precizam, inainte de a trece la subiectul articolului, este ca tehnologia a evoluat foarte mult in ultimii ani, la fel si cunostintele si priceperea medicilor dentisti, si de aceea in prezent nu mai exista niciun motiv intemeiat sa iti fie teama sa mergi intr-o clinica stomatologica. Asadar, pentru ca prevenirea este intotdeauna mai buna decat tratarea unor situatii complexe aparute de-a lungul timpului, iti recomandam sa vizitezi un astfel de cabinet de cel putin doua ori pe an si sa nu astepti sa se agraveze problemele.

 

Intrebari frecvente despre implanturi dentare

 

1. Cui se adreseaza?

Aceasta interventie se adreseaza adultilor cu o stare buna de sanatate, intrucat implantul poate avea loc doar dupa ce osul maxilarului s-a oprit din crestere. Din acest motiv, pentru pacientii sub 18 ani, se recomanda metode alternative de tratament sau amanarea interventiei pana cand acestia ating varsta maturitatii. Cat despre o limita maxima, aceasta nu exista, inclusiv persoanele de 80 de ani putand beneficia de implanturi dentare, daca nu sufera de anumite probleme de sanatate.

 

2. Cand este momentul optim pentru un implant dentar?

Este recomandat ca acesta sa fie implantat in maximum 6-8 saptamani de la momentul extractiei (pierderii) dintelui natural, pentru ca altfel exista riscul ca osul sa se retraga si sa nu mai aiba dimensiunile necesare sustinerii surubului din titan. Totusi, exista metode prin care volumul osului sa poata fi marit ulterior.

 

3. Tratamentul este unul dureros?

In momentul inserarii implanturilor dentare, anestezicul va preveni durerea. Cat despre usorul disconfort care poate aparea la cateva ore dupa realizarea interventiei, acesta poate fi indepartat in cel mai scurt timp cu ajutorul medicamentelor prescrise de stomatolog.

 

4. Cat dureaza planul de tratament?

Trebuie sa intelegi ca tratamentul nu se incheie odata cu montarea implanturilor dentare, ci practic abia atunci incepe. Urmatoarea etapa, cea de osteointegrare, este cruciala, intrucat organismul uman va depune os in jurul implantului inserat creaindu-se corp comun intre implant si os. In cazurile normale, dureaza aproximativ 3-4 luni intre momentul inserarii surubului si pana la atasarea dintelui.

 

5. Care este durata de viata a implanturilor dentare?

Pe scurt, durata de viata a unor implanturi dentare este… pe viata. Bineinteles, conditiile esentiale sunt respectarea unei igiene orale stricte si o stare de sanatate buna, intrucat boli precum parodontoza, osteoporoza sau diabetul pot scurta considerabil durata de viata a acestor implanturi. De asemenea fumatul este un factor care poate scurta considerabil durata de viata a implanturilor dentare

Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...
Ultima oră
Pe aceeași temă