Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vara aceasta umiditatea a fost foarte ridicată şi nu de puţine ori am simţit în casă că nu mai avem aer sau că ne doare capul

Aerul din casele noastre

Majoritatea oamenilor își petrec aproximativ 90% din timp în interior, iar 4,3 milioane de persoane mor anual din cauza expunerii la poluarea din locuințe. Există însă soluţii care pot fi aplicate

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 23.08.2018 - 19:59

În interioare a fost descoperită o concentrație de 10-15 ori mai mare în aer faţă de cel exterior, iar numărul cazurilor de alergii și astm este în creștere.

Sistemele constructive pe bază de beton, însoţite de izolările din polistiren sau alte fibre artificiale, folosirea de mortare pe bază de ciment, a membranelor din plastic, acoperişurilor metalice, ferestrelor de tip termopan, toate acestea contribuie la formarea unui înveliş impermeabil, care nu mai permite clădirii să respire şi implicit să asigure eliminarea vaporilor de apă din interior.

Deasemenea, prin utilizarea finisajelor moderne, ca de exemplu a sistemului de parchet laminat de tip PAL, vopselurilor şi lacurilor sintetice (pe bază de solvenţi), mochetelor şi materialelor textile rezistente, adezivilor utilizaţi la producerea şi fixarea acestora, spumelor folosite pentru izolare, mobilei de tip PAL şi PFL, s-a observat o creştere periculoasă a nivelului de compuşi organici volatili (COV) deosebit de nocivi, între care formaldehida se evidenţiază în mod special.

 

Purificator de aer Sharp cu tehnologie Plasmacluster

Pulberile în suspensie, dioxidul de azot, ozonul sunt deasemenea poluanți pentru sănătatea umană iar aerul pe care îl respirăm poate conține alergeni (precum polenul, praful, acarienii și părul animalelor de companie) sau declanșatori ai alergenilor, precum mucegaiul, fumul de țigară și substanțele adjuvante. În afară de cele amintite, dacă nu se iau măsuri corespunzătoare, sunt multe alte cauze şi surse prin care aerul din interior ajunge să fie viciat. Între aceste se pot enumera: gătitul, folosirea băilor, a aparatelor de aer condiţionat, sistemele de încălzire, etc. De aceea este deosebit de important să cunoaştem cât mai multe soluţii, metode şi tehnologii prin care aerul pe care îl respirăm să fie mai bun şi astfel să avem un confort sporit la interior.

 

Comentarii

loading...