Actriţa Jacqueline Bisset va fi recompensată pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Odessa

Actriţa britanică Jacqueline Bisset, cunoscută pentru roluri în producţii de televiziune, dar şi filme ca „Bullitt” (1968) şi „La Cérémonie” (1995), va fi recompensată pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Odessa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.07.2018 - 14:30

Premiată cu Glob de Aur pentru rolul secundar din miniseria de televiziune „Dancing on the Edge” (2013), ea va primi trofeul Golden Duke la gala de închidere a festivalului, sâmbătă.

Odessa IFF, principalul eveniment de gen din Ucraina, a debutat pe 13 iulie.

În competiţie au fost selectate, între altele, „Pororoca” (România), de Constantin Popescu, „Girl” (Belgia), de Lukas Dhont, şi „Thunder Road” (SUA), de Jim Cummings.

Născută pe 13 septembrie 1944, în regiunea Surrey (Anglia), Jacqueline Bisset este actriţă şi producătoare. A jucat aproximativ 100 de roluri în televiziune şi propducţii pentru marile ecrane, după ce s-a lansat la jumătatea anilor 1960, în „Cul-De-Sac” al lui Roman Polanski. A lucrat cu regizori ca  John Huston, François Truffaut şi George Cukor, jucând alături de actori precum Anthony Quinn, Paul Newman, Nick Nolte, Jean-Paul Belmondo, Jon Voight, Kenneth Branagh şi Marcello Mastroianni. Rolul pe care îl consideră cel mai satisfăcător a fost cel jucat în „La nuit américaine” (1973), regizat de Truffaut.

Comentarii