Actriţa chineză Fan Bingbing, amendată cu până la 129 de milioane de dolari

Fan Bingbing, una dintre cele mai titrate actriţe chineze, care a jucat în filme ca „X-Men” şi „Iron Man”, dată dispărută timp de aproximativ 3 luni, a fost amendată cu până 129 de milioane de dolari pentru evaziune, a transmis agenţia de presă Xinhua.

Share

Rl online 0 comentarii

03.10.2018 - 11:28

Cazul actriţei în vârstă de 37 de ani face parte dintr-o anchetă amplă ce vizează evaziunea fiscală din industria cinematografică.

Xinhua a explicat că, în urma investigaţiilor, autorităţile chineze au descoperit că Fan Bingbing a împărţit contractul pentru rolul din „Air Strike” - film ce va fi lansat anul acesta - pentru a evita plata unor taxe în valoare de 7,3 milioane de yuani (1,1 milioane de dolari).

Fan Bingbing şi companiile pe care le reprezintă s-au sustras, de asemenea, de la plata altor taxe în valoare de 248 de milioane de yuani (36 de milioane de dolari). Agenţia de presă chineză nu a dat mai multe detalii. 
Într-o scrisoare deschisă publicată pe platforma Weibo, Fan Bingbing a spus că acceptă decizia autorităţilor şi că va plăti penalităţile.

„Îmi este ruşine de comportamentul meu şi mă scuz aici faţă de toţi”, a scris ea. „Tot ce am reuşit este inseparabil de susţinerea primită din partea statului şi a oamenilor. Fără bunele politici ale Partidului Comunist şi ale statului, fără dragostea oamenilor, nu există Fan Bingbing”.

Având în vedere că se află la prima abatere, dacă plăteşte suma cerută, ea nu va fi urmărită penal, a mai precizat agenţia Xinhua.

Miercuri, South China Morning Post a scris că Fan Bingbing a fost eliberată în urmă cu două săptămâni după ce s-a aflat sub supraveghere în Jiangsu. Ea a fost transferată la Beijing pentru investigaţii amănunţite. 

Statul chinez anchetează evaziunea fiscală din industria cinematografică şi de televiziune încă din luna iunie, după ce au apărut mai multe rapoarte în care actori faimoşi au fost acuzaţi de semnarea unor contracte numite „yin-yang”, unul având termeni reali, în timp ce al doilea, pe care figurează o cifră mai mică, revine autorităţilor.

Comentarii