4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleAcţiunile Twitter au crescut cu 13% după rezultate trimestriale peste aşteptări

Acţiunile Twitter au crescut cu 13% după rezultate trimestriale peste aşteptări

Rezultatele companiei de socializare au atras atenţia preşedintelui Donald Trump, un utilizator frecvent al reţelei, care este urmărit de aproape 60 de milioane de persone, preşedintele făcând pentru înfiinţarea unor companii de socializare ”mai multe şi mai corecte”. Trump a reiterat, fără să prezinte dovezi, afirmaţia că Twitter este împotriva republicanilor.

Numărul utilizatorilor lunari activi ai Twitter a crescut în primul trimestru cu 9 milioane, la 330 de milioane, faţă de trimestrul precedent, rezultat peste estimările de pe Wall Street, care anticipau o scădere de 2,2 milioane, potrivit datelor oferite de firma de analiză Refinitiv.

“Twitter este pe o traiectorie de creştere durabilă a veniturilor şi a unei expansiuni accelerate a profitului, susţinute de îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor şi a instrumentelor care permit răspunsurile directe şi publicitatea în căutări”, a declarat Michael Pachter, analist la Wedbush Securities.

Twitter a publicat pentru ultima oară numărul utilizatorilor lunari activi, urmând că de acum înainte să publice date privind numărul utilizatorilor activi zilnic care pot genera venituri, pentru a măsura numărul de persoane expuse zilnic la publicitate, excluzând numărul celor care accesează Twitter prim intermediul mesajelor text sau prin site-uri agregatoare de tipul TweetDeck.

În primul trimestru, numărul utilizatorilor activi zilnic a urcat cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 134 de milioane.

Analiştii sunt încurajaţi de semnele de creştere a numărului de utilizatori pe lună, dar au spus că noul mod de măsurare a numărului de utilizatori ar putea face mai dificile companiile cu companii concurente precum Facebook.

Compania a estimat pentru trimestrul al doilea venituri sub aşteptările analiştilor şi a explicat că va continua să investească mult pentru a curăţa reţeaua şi pentru noi produse de publicitate.

Advertiserii care generează aproape toate veniturile Twitter apreciază strategia companiei, care riscă însă reglementări mai stricte în Statele Unite şi în străinătate şi este criticată că măsurile luate pentru curăţarea reţelei echivalează cu cenzura.

”Cel mai bun lucru care s-a întâmplat pentru Twitter este Donald Trump”, a scris Trump pe Twitter după publicarea rezultatelor de către companie, atribuind comentariul unei realizatoare de emisiune de la Fox Business Network, Maria Bartiromo.

”Este atât de adevărat, dar nu mă tratează bine ca republican. Foarte discriminatori, este greu pentru oameni să se înregistreze. În mod constant scot oameni din listă. Multe plângeri din partea multor oameni”.

Trump a salutat implicarea parlamentarilor americani care au cerut directorilor generali ai companiilor să fie audiaţi în Congres.

”Nu este de mirare că Congresul vrea să se implice şi ar trebui să se implice. Trebuie să existe companii mai multe şi mai corecte”, a scris Trump pe Twitter.

Casa Albă nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Veniturile Twitter au crescut cu 18% în primul trimestru, la 787 milioane de dolari, comparativ cu trimestrul anterior, depăşind estimarea medie a Wall Street, de 776,1 milioane de dolari.

Vânzările de publicitate au urcat cu 18%, la 679 de milioane de dolari. În Statele Unite, veniturile din publicitate au crescut cu 265, parţial datorită publicităţii video.

Twitter a estimat însă venituri sub aşteptările analiştilor pentru trimestrul actual. Compania anticipează venituri de 770-830 de milioane de dolari, comparativ cu suma de 819,5 milioane de dolari estimată de analişti.

Cheltuielile operaţionale au urcat cu 18% comparativ cu  primul trimestru al anului trecut. Compania a reiterat că cheltuielile operaţionale au crescut cu circa 20% în 2019.

Twitter a raportat un profit trimestrial de 191 de milioane de dolari, sau 25 de cenţi pe acţiune, comparativ cu 61 de milioane de dolari, respectiv 8 cenţi pe acţiune în intervalul similar al anului trecut. Excluzând o beneficiu fiscal de 124,4 milioane de dolari, compania a câştigat în acest an 9 cenţi pe acţiune.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă