Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carmen Dan, un ministru băgat până peste cap în problema inundațiilor din Teleormanul natal, pe principiul “Videle la vida loca!”

Academia Cațavencu

Carmen Dan, un ministru băgat până peste cap în problema inundațiilor din Teleormanul natal, pe principiul “Videle la vida loca!”

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2018 - 16:51

BULA DEMNITARULUI

Categoria „Pensie specială pentru un suflet special“

Corneliu Olar, deputat PNL:  „Îmi retrag semnătura de pe proiectul pensiilor speciale pentru aleșii locali, dar îl voi vota în plen. Nu mă lasă sufletul să fiu împotriva aleșilor locali“.

Categoria „Talentatul domn Marean“

Marian Vanghelie, persoană fizică: „Am venit la DNA în calitate de talentat”.

Categoria „Nu vă supărați, v-a căzut o gară din buzunar!“

Sebastian Ghiţă, dispărutul care n-a avut bani de Costa Rica: „Ambasadorul Belgiei i-a cerut lui Dragnea Gara de Nord din Bucureşti, fără licitaţie, pentru un proiect imobiliar”.

GALAXIA TUTENBERG

 

Cum să muncești în ziua Domnului la modul păcătos

Era duminică dimineață, soarele zâmbea pe cerul fără pată, păsărelele ciripeau ca un chicotit de fecioară și alte chestii gay. Iar eu mă duceam la muncă, pentru că în presă se lucrează duminica. În metrou am văzut o bunăciune, m-am holbat discret la ea și mi-am zis în gând “Doamneee, ce ți-aș face.... dacă aș putea”. Dar n-am putut. Am ajuns la birou și m-am apucat de lucru cu un aer preocupat, că era șefa prin preajmă, până m-am prins că scriam de zor cu pixul, dar pixul nu mai avea mină de pix. Așa că l-am luat pe-al colegului care lipsea în ziua Domnului, deși în presă se lucrează duminica, da?!, iar la plecare, cu gândul la bunăciunea din metrou, l-am băgat în rucsac. Dar până la plecare m-a chemat șefa, fată bună, a zis că muncesc cam mult și m-a propus pentru o primă, dar am refuzat, că ăștia născuți în iunie sunt modești de felul lor… Dar ce spuneam? A, da, m-a chemat șefa să mă întrebe taman despre colegul care lipsea, dacă-și vede de treabă, dacă e conștiincios, în fine, dacă posedă toate calitățile pe care le caută -șefii la angajați. Și eu i-am zis că nu le are, calitățile, zic, că individul îmi repugnă, că e leneș și nu se spală pe dinți.

În sfârșit, am ajuns acasă pe seară, păsările nu mai ciripeau, soarele nu mai zâmbea, am mâncat o felie de pizza sleită, am băut o bere caldă, pentru că la chioșc frigiderele sunt pe post de -rafturi, și m-a luat somnul, uitând de ziua -maică-mii.

A doua zi, mohorâtă, soarele rânjea dințos, păsărelele… în fine, era nașpa. Și atunci am avut epifania. Am fost la muncă duminica, deci am încălcat porunca 4 a lui Dumnezeu – „Adu-ți aminte de ziua Domnului și o cinstește”. La momentul cu bunăciunea am comis-o și mai grav. Am poftit la ce nu e al meu și am luat numele Domnului în deșert, ignorând poruncile 10 și 3. Plus că, adresându-mă ei direct, chiar și în gând, cu apelativul „Doamne”, presupune încălcarea primei porunci, care spune că pe lume e un singur Dumnezeu. Și, în mod sigur, nu e bunăciunea.

Am luat pixul colegului, deci am furat – porunca 8. Apoi, ceea ce am spus despre coleg nu e tocmai adevărat, câteodată se spală pe dinți, deci am ridicat mărturie mincinoasă și pac! - porunca 9. Apoi am uitat de coana mama, ceea ce înseamnă că am încălcat porunca 5 – „Cinstește-ți părinții”.

Într-o singură zi, am reușit performanța să nesocotesc 7 porunci din 10. Doamne iartă-mă, dar în stilul ăsta, dacă mai muncesc mult ajung în iad! 

Păcate Blanchett

 

Comentarii

loading...