13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleAcademia Cațavencu

Academia Cațavencu

BULA DEMNITARULUI

Categoria „Paraditul pierdut“:

Andreea Cosma, buzele familiei Cosma: „Portocală m-a paradit în sensul că mi-a distrus cariera şi şansa de a avea încă un copil.“

Categoria „Un bichineț mai bine pentru pacient“

Corneliu Bichineț, unitatea de măsură a inteligenței din Vaslui: „Victor Ponta a considerat acum că poate să se debaraseze de balastul care îi întinea-ză ființa sa, ca intelectual şi ca lider de partid. El a preferat, pentru prima dată în istoria acestei ţări, să-şi decline calitatea de doctor şi să rămână pacient, sau, mă rog, să nu mai vrea să fie doctor în drept.“

Categoria „Candidatul altora“

Codrin Ştefănescu, tot un Cheloo, dar de la alți paraziți: „Voi candida pentru orice funcţie în PSD, nu mi-e frică de concurenţă. Nu ştiu de ce i-am devenit antipatic domnului Dragnea, am stat lângă el în momente foarte grele.“

Categoria “Teleor Man și Teleor Woman“

Liviu Dragnea, un om al femeilor: „Femeia are şi primul şi ultimul cuvânt. Sunt unii bărbaţi care au senzaţia că ei conduc. Nu-i adevărat.“

 

GALAXIA TUTENBERG

 

Cum e treaba cu educația de tip Pop&Popa

În înțelepciunea lui venită din genunchele gândirii, Pop de la Educație a decis ca examenul de Bac să înceapă în februarie și să se termine prin iulie. Pop, fostul ministru, că acum e Popa. Exact, l-am dat pe Pop pe Popa. 

Dar, în fine, nu asta voiam să zic. Fiți atenți aici teorie! Învățământul, la noi, a început să se altereze după 1990 și să pută de-a dreptul după 2000. În timpul ăsta, cei mai mulți dintre profesorii buni s-au cărat din sistem, umiliți. Au rămas cei modești, cei slabi și cei prea bătrâni ca să-i mai tenteze o schimbare de carieră. Apoi, aceștia din urmă s-au pensionat. Elevii sunt și ei, de la an la an, din ce în ce mai slabi și mai dezinteresați să învețe ceva. Cunosc destui elevi de liceu care sunt semianalfabeți și cunosc puțini elevi de liceu care să nu fie agramați.

La Bac s-a copiat mereu, mai mult după 1990 și peste tot după 2000. Camerele de luat vederi au fost introduse în sălile de examen abia în 2011 și s-a văzut imediat – promovare sub 50%.

Dar problema cu Bacul nu e oportunitatea montării camerelor, așa cum am auzit pe la unii, ba chiar și pe la foști premieri, gen Ponta. Probabil că cei care au început clasa a IX-a în 2011 au văzut ce se întâmplă și vor aborda altfel cei patru ani de liceu și, la urmă, bacul. Problema cu Bacul e că, din 1990 până în 2010, au existat milioane de elevi care au trecut Bacul prin fraudă, pentru că atunci nu erau camere și se putea copia. Ba chiar profesorii îi încurajau să copieze, pentru a se lăuda cu o rată de promovare crescută.

Ei, toți acești foști elevi frauduloși, în mare parte total nepregătiți, semianalfabeți, agramați sunt cei care ar trebui să producă azi. Asta dacă nu ajung miniștri ai Educației. Iar noi ne întrebăm de ce facem foamea.

e-Lev Tolstoi

Cele mai citite

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă