Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursa poza: Vivre.ro

9 lucruri care trebuie să existe într-o cameră de oaspeți practică și confortabilă

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 25.02.2019 - 16:49

O cameră de oaspeți trebuie să îmbine facilitățile unei camere de hotel cu intimitatea unui cămin. Dacă ai decis să amenajezi în casa ta un astfel de spațiu dedicat găzduirii prietenilor și membrilor familiei care te vizitează, atunci e recomandat să te asiguri că acorzi atenție atât esteticii, cât și funcționalității încăperii.


Și pentru că suntem siguri că îți dorești ca musafirii tăi să se simtă cât mai bine, iar calitățile tale de gazdă să fie apreciate așa cum se cuvine, ți-am pregătit o listă de lucruri esențiale într-o cameră de oaspeți primitoare și confortabilă.


1. Spațiu pentru haine și bagaje
Știi și tu foarte bine cât de utile sunt rafturile libere din șifonier, mai ales dacă le folosești pe cele din încăperea destinată oaspeților pentru a-ți depozita hainele care nu încap în dressingul din dormitor. Încearcă să nu ocupi totuși toate dulapurile cu obiecte personale și îmbrăcăminte, pentru că musafirii tăi ar putea rămâne cu impresia că te stânjenesc.


2. Medicamente și produse de toaletă
Uneori se întâmplă să vină în vizită persoane nou intrate în familie (socrii, cumnații, etc), pe care nu le cunoști prea bine și cărora le poate fi jenă să te întrebe dacă nu ai o periuță de dinți în plus. Fă-le viața mai ușoară punându-le la dispoziție în camera de oaspeți un bol cu diverse produse cosmetice (apă de gură, șampon, cremă pentru mâini) și câteva medicamente de uz general.


3. Un ceas cu alarmă
Chiar dacă în ziua de astăzi cei mai mulți oameni apelează la alarma telefonului mobil pentru a se trezi dimineața, n-ar fi rău să adaugi în decorul camerei de oaspeți un ceas electronic ușor de folosit. Totuși, evită ceasurile clasice care ticăie prea zgomotos.


4. Materiale de citit
Nu e nevoie de o bibliotecă în camera de oaspeți, dar câteva reviste și cărți pe noptieră pot fi extrem de utile atunci când musafirii tăi nu reușesc să adoarmă.


5. Lenjerii de pat și cuverturi suplimentare
Fii o gazdă grijulie și oferă oaspeților tăi o cuvertură sau un pled în plus pentru serile reci. De asemenea, lenjeriile de pat sunt întotdeauna un adaos extrem de util în comoda din camera de oaspeți.


6. Suport de bagaje
Încearcă să păstrezi ordinea în camera de oaspeți, să lași libere câteva suprafețe pe care aceștia să-și poată așeza obiectele personale și, dacă vrei să le oferi un confort suplimentar, protejându-ți în același timp pardoseala, așază într-un colț un suport special din lemn pentru bagaje.


7. Corpuri de iluminat suplimentare
Nu uita să așezi pe fiecare noptieră câte o veioză, ca să nu-ți obligi musafirii să caute pe întuneric întrerupătorul de pe perete.


8. Scaun confortabil și măsuță
Nu lăsa decorul camerei de oaspeți să fie compus doar din pat, noptiere și o comodă sau un șifonier. Adaugă o măsuță și cel puțin un scaun, pentru a da atmosferei o notă mai caldă și pentru a oferi musafirilor un plus de confort.


9. Pahare și carafă cu apă
Poate fi ușor incomod pentru cineva care nu este obișnuit cu casa ta să meargă noaptea până în bucătărie pentru un pahar cu apă. Așază pe noptieră o carafă și două pahare, dar încearcă să alegi un model în ton cu amenajarea, în culori vii sau cu un design aparte, în locul celor simple, lipsite de personalitate, din camerele de hotel.


După cum vezi, majoritatea sugestiilor noastre sunt puțin costisitoare și te ajută să creezi o impresie foarte bună musafirilor tăi. Folosește-le ca inspirație și amenajează o cameră de oaspeți în care chiar și cei mai pretențioși se vor putea odihni cu plăcere.

Comentarii

loading...