7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyle8 lucruri de făcut acasă pentru relaxare și distracție

8 lucruri de făcut acasă pentru relaxare și distracție

Omul, prin definiție, este sociabil și îi place să trăiască în comunitate. Caută să comunice cât mai mult, să aibă prieteni, să își întemeieze o familie. Nu îi place singurătatea și ideea de sihăstrie.

Însă nu tot timpul este înconjurat de cei apropiați și prieteni. În contextul în care se încurajează tot mai mult lucratul de acasă, a început să apară și problema comunicării. Se petrece mai mult timp în casă, unii sunt singuri, alții alături de familie și cei dragi. Nu de puține ori, oamenii s-au plâns de plictiseală și anxietate.

Ceva mai norocoși sunt cei ce stau la curte, iar spațiul exterior este un loc benefic de a petrece timpul în diferite forme de relaxare și distracție. Însă tot mai mulți oameni stau la blocuri, în apartamente de câțiva metri pătrați.

Indiferent de care parte a situației sunteți, clar este nevoie de momente de relaxare, de distracție, de divertisment. Clar este nevoie de interacțiune cu prietenii, cu cei dragi, cu familia și copiii sau pur și simplu de câteva momente pe care să le petreceți singuri pentru relaxare.

Mai jos aveți 10 recomandări cu activități pe care le puteți face acasă pentru relaxare și distracție. Sunt recomandări subiective, care pot fi pe placul vostru sau le puteți adapta după nevoi.

 

Sport

Dacă aveți o viață sedentară și vă petreceți foarte mult timp în casă, vă recomandăm să faceți sport. Trebuie să avem grijă de trup, minte și suflet. Abordați un stil de viață sănătos. Un corp sănătos trebuie să fie condus de o minte sănătoasă și un spirit relaxat. Totul pornește de la alimentați și sport.

Puteți să faceți întinderi (stretching), să vă ”jucați” cu greutăți clasice sau convenționale, să simulați alergatul sau mersul timp de câteva zeci de minute.

Toate acestea vă ajută la ușurarea încordării musculare, ameliorarea tensiunii mentale și îmbunătățirea circulației sângelui și a activității musculare.

 

Gătit

Pe lista activităților casnice dedicate pentru relaxare noi am trecut și gătitul. Poate nu pentru toți este valabilă această acțiune, dar poate fi o formă de relaxare. Puteți găti în familie, alături de soț/soție, alături de copii sau chiar singuri. Toată activitatea desfășurată în jurul gătitului trebuie să fie văzută ca o relaxare, nu o corvoadă.

Căutați să faceți rețetele preferate sau chiar să inventați propriile rețete pentru diferite preparate. Ținând cont că se petrece tot mai mult timp în casă sau la birou, cu siguranță organismul are nevoie de o alimentație mai sănătoasă. Și ce poate fi mai bun decât preparatele pregătite chair de voi?

 

Board games

Pentru cei pasionați de jocuri de societate, cu siguranță aceasta este o formă de relaxare și distracție. Puteți să vă chemați prietenii la un board games sau să jucați în familie. Sunt tot felul de jocuri și activități distracție pe care le puteți realiza alături de cei dragi și apropiați.

O seara a jocurilor nu este completă fără ceva de mâncare, un fin vin și o companie agreabilă cu familia sau prietenii.

 

Jocuri video

Există enorm de multe jocuri video pe care puteți să le jucați online prin intermediul consolelor, telefoanelor mobile sau chiar televizoarelor inteligente. Jocurile pot fi practicate individual sau cu prietenii apropiați sau aflați la distanță.

Industria jocurilor video a explodat, accentul fiind pus pe telefoanele inteligente. Nu lipsesc cele pentru console sau PC-uri, dar anual apar tot mai multe jocuri dedicate smartphone-urilor.

Și pe lângă jocurile clasice, s-a dezvoltat foarte mult industria jocurilor de noroc. Există casinos online specializate în tot felul de jocuri de noroc și pariuri sportive. Sunt ușor de accesat, ușor de jucat, practic și distractiv.

 

Citiți

Cred că ar trebui să-i oferim creierului un repaus de la toată agitația cotidiană și să-l delectăm cu o carte bună. Indiferent că vorbim de cărți consacrate scrise autori renumiți sau de simple cărți tehnice, cărți de dezvoltare personală sau de educație financiară, important este să citiți.

O carte bună trebuie savurată în liniște, eventual într-un colț al vostru, fără ca factorii externi să vă strice zenul. Cititul are un efect pozitiv și asupra corpului. O carte ne poate relaxa mai bine decât o plimbare în parc sau decât atunci când ascultăm muzică. Conform studiilor, cine citește mai mult are un nivel scăzut al stresului. Deci citiți!

 

Filme

Sunt persoane care se relaxează prin vizionarea de filme și seriale. Un film bun, o comedie, o acțiune, un film de dragoste, toate vă pot influența starea, dar de preferat ar fi să vă relaxeze. Nu de puține ori, au fost cazuri când oamenii au dat drumul la un prim episod dintr-un serial și nu și-au dezlipit ochii de la ecran până când nu au terminat serialul. Poate nu o idee prea bună să stați multe ore cu ochii într-un ecran. Faceți totul cumpătat, scopul fiind acela de relaxare.

 Călătoriți digital

În momentele de repaus, noi vă recomandăm să călătoriți digital prin diferite destinații dorite. Poate aveți dorința de a ajunge în Las Vegas, poate visați să vizitați un anumit muzeu sau un obiectiv turistic.

În momentul de față, internetul și tehnologia ne pot ajuta să vizităm orice colț de pe planetă fără a călători real. Nimic nu se compară cu experiența trăită fizic, dar e un început pentru a vă putea planifica următoarele vacanțe. Există grădini zoologice pe care le puteți vizita online. Există numeroase muzee ce și-au deschis porțile în mediul virtual.

 

Muzica

Nu întâmplător am lăsat la final muzica. Este, poate, cel mai simplu mod prin care vă puteți relaxa, dar și distra. Muzica te face fericit. Atunci când asculți muzica preferată, creierul eliberează dopamină, un hormon al fericirii.

Muzica reduce stresul și îmbunătățește starea de spirit. Sunt studii care spun că muzica poate ”vinde” organismul. Muzica te ajută să dormi mai bine, în special muzica liniștitoare, muzica clasică.

Muzica are atât de multe beneficii asupra organismul încât nu putem trăi fără ea. Se mișcă ceva în noi când auzim melodia preferată sau coloana sonoră favorită

Sperăm ca recomandările noastre să vă ajute în procesul de relaxare și distracție.

Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă