12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyle7 motive pentru care să apelezi la un nutriționist în București (P)

7 motive pentru care să apelezi la un nutriționist în București (P)

Vrei să adopți un stil de viață sănătos, ceea ce presupune și o schimbare de dietă? Dorești să îți îmbunătățești performanțele sportive? Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care este nevoie să apelezi la consilierea unui nutriționist. Iar dacă te întrebi cum te poate ajuta un nutriționist în București, iată câteva dintre cele mai frecvente motive și situații în care te pot ajuta recomandările unui specialist în nutriție.

1.     Ai diabet, probleme cardiovasculare sau tensiune arterială crescută

Un specialist în nutriție va fi parte integrantă din tratamentul acestor afecțiuni, ajutându-te să îți schimbi planul alimentar în mod adecvat, fără ca acest lucru să compromită calitățile nutriționale ale acestuia sau fără ca acest lucru să te determine să te înfometezi.

2.    Ai probleme digestive

Specialistul în nutriție va lucra cu tine și va întocmi un plan alimentar pe care trebuie să îl urmezi, în funcție de recomandările medicului, astfel încât să nu agravezi aceste probleme prin consumarea unor alimente necorespunzătoare, precum prăjelile, băuturile carbogazoase sau consumul excesiv de cofeină.

3.    Nu poți pierde kilogramele acumulate în timpul sarcinii

Corpul fiecărei femei reacționează diferit în urma sarcinii. Dacă pentru unele mămici este mai ușor să piardă kilogramele în plus, pentru altele este mai dificil să revină la silueta dinaintea nașterii. Cu toate acestea, ține cont că ar trebui să urmezi o dietă de slăbire după perioada de lăuzie sau chiar după perioada de alăptare. Dacă te confrunți cu această problemă, un nutriționist în București te poate consilia în mod adecvat pentru a reveni la greutatea normală.

4.    Copilul tău are probleme cu alimentația și mâncarea sănătoasă

Copiii și adolescenți pot avea nenumărate probeme de nutriție, de la obiceiurile alimentare nesănătoase deprinse, la diferite tulburări de alimentație. În plus, pentru un copil sau pentru un adolescent, poate fi dificilă adoptarea unei diete sănătoase, în special dacă este vorba despre anumite preferințe alimentare. Astfel, un specialist în nutriție poate oferi consilierea necesară și în acest caz.

5.    Vrei să ajungi la o greutatea normală

Nu doar slăbirea poate constitui o provocare, ci și câștigarea unor kilograme în plus, în cazul persoanelor subponderale. Un nutriționist în București îți poate sugera ce  alimente să consumi  pentru creșterea în greutate sănătoasă, precum și un plan alimentar completat de suplimente alimentare adecvate.

6.    Vrei să adopți o alimentație sănătoasă

Specialistul în nutriție te poate ajuta să faci cele mai bune alegeri alimentare, te poate ajuta cum să înțelegi etichetele alimentare, cum să gătești mai sănătos, cum să îți planifici mesele fără să te abați de la dietă și cum să elimini obiceiurile alimentare nesănătoase.

7.    Vrei să îți îmbunătățești performanțele sportive

Dacă practici frecvent un sport sau faci antrenamente fizice intensive, un nutriționist în București te poate ajuta să îți stabilești obiectivele de greutate pentru a obține rezultatele dorite, indiferent de tipul de activități pe care le faci.

Prin urmare, când vine vorba de alimentație, cel mai indicat este să nu urmezi tot felul de diete-minune sau sfaturi date după ureche și să apelezi la un specialist în nutriție, care te poate consilia cel mai bine.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

NAMI Beach Club & More – o experiență exclusivă de vară, oferită de Radisson Blu Hotel Bucharest, în inima orașului – se va deschide...

Legendara piscină de la Radisson Blu Hotel Bucharest devine NAMI Beach Club & More, o nouă destinație de vară, care urmează să își deschidă...
Ultima oră
Pe aceeași temă