4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyle7 metode ieftine prin care casa ta poate să pară mai luxoasă

7 metode ieftine prin care casa ta poate să pară mai luxoasă

Cu toții visăm la acel cămin aranjat conform noilor tendințe în materie de design, bine gândit și îmbinând elemente de lux, însă niciodată nu trecem de acest stadiu de vis din pricina bugetului. Atunci când spunem lux ne referim la casele acelea elegante cu decorat, personalizate prin decoratiuni case exterioare și care inspiră confort din toate unghiurile, pe care le recunoști dintr-o privire și care implică un buget ridicat.

Totuși, nu e cazul să îți pierzi speranța, pentru că și tu îți poți transforma spațiul de locuit într-o casă care să inspire luxul. Ai nevoie doar de câteva trucuri și puțină inspirație, totul cu un buget mic.

1. Spune NU dezordinii – În ciuda faptului că locuințele de lux variază ca stil, un element foarte important se păstrează în cazul tuturor – ordinea. Un spațiu curat și organizat inspiră o stare de bine și are un aer primitor și confortabil. Așadar ai nevoie ca toate lucrurile să fie puse în ordine, la locul destinat lor și deja ești pe calea cea bună. Hârtia, revistele sau corespondența păstrează-le într-o mapă sau un dosar, ai grijă să atârni cheile într-un cuier chic, iar dacă găsești lucruri nefolositoare mai bine aruncă-le. O cameră încărcată și aglomerată nu va avea niciodată un aer luxos.

2. Folosește perne decorative – După cum menționează și denumirea lor, pernele ar trebui să decoreze spațiul și să-i îmbunătățească aspectul. Conferă încăperilor tale un suflu nou și apelează la perne decorative interesante, care să nu plictisească vizual. Poți alege texturi diferite, imprimeuri colorate sau metalice pentru a crea un efect luxos. Ai grijă însă să păstrezi paleta de culori a încăperii pentru a le integra cu succes în decor.

 

3. Schimbă accesoriile casei – De multe ori micile detalii sunt cele care fac diferența într-o amenajare interioară, de aceea accesorizarea acesteia poate schimba cu totul percepția unei încăperi. Pentru exterior poti apela la coloane grecesti decorative din polistiren pentru a da un aspect de lux. Lumina din cameră, de exemplu, este esențială pentru că datorită ei poți crea atmosfera pe care ți-o dorești. Deci dacă vrei ca încăperile căminului tău să inspire luxul ai de schimbat câteva elemente. Adaugă puțină opulență camerei tale printr-un montarea unui candelabru si a unei rozete decorative. Acesta va aduce un plus în designul interior al casei tale și în ciuda posibilului preț mai piperat, vei observa o diferență notabilă. Nici măcar nu este nevoie să optezi pentru unul de dimensiuni foarte mari. Dacă nu îți dorești totuși o investiție costisitoare, poți încerca să schimbi abajurul lampadarelor sau mânerele dulapurilor de la bucătărie. Vei observa o diferență spectaculoasă.

 

4. Luminează încăperile –  Poate ai observat cum încăperile ce inspiră luxul emană multă luminozitate. Cum poți crea și tu acest efect? Simplu. Integrează în designul interior al camerei oglinzi care să dea impresia unui spațiu mai mare. O oglindă ornamentată, așezată astfel încât razele soarelui să se reflecte în încăpere, va conferi acel efect cald și primitor și va conferi mai multă lumină spațiului de locuit. De asemenea, poți încerca ceva inedit, plasând pe un perete o galerie întreagă de oglinzi de diferite forme și dimensiuni. Împreună cu lumina naturală se va crea un efect special în încăpere.

 

5. Îmbunătățește aspectul ferestrelor – De multe ori, atunci când intri într-o încăpere privirea îți este atrasă de zona ferestrelor. De aceea, acest punct focal al camerei, locul prin care pătrunde lumina în încăpere, ar trebui să-ți solicite mai multă atenție. Alege să încadrezi în mod elegant ferestrele cu perdele ce inspiră luxul. Pentru aceasta ai nevoie ca materialele din care sunt confecționate să fie unele de calitate, iar nuanțele să aibă tente neutre pentru a conferi eleganță încăperii. Adaugă câțiva centimetri în înălțime camerei montând perdeaua cât mai aproape de linia tavanului. Dacă perdelele și draperiile nu sunt în stilul tău, poți alege să înfrumusețezi aspectul ferestrelor montând rame de toc speciale, care să încadreze elegant geamul. Creează un contrast inedit prin folosirea unui toc din lemn închis sau redă eleganță spațiului printr-o nuanță deschisă a ramei ferestrelor. 

 

6. Așează luxul la picioarele tale – În majoritatea imaginilor cu încăperi de lux apar covoarele în centrul camerei. Pentru ca și casa ta să capete acel efect prețios și elegant ai nevoie să plasezi o astfel de piesă impunătoare conform regulilor stabilite de specialiștii în design interior. Astfel, dacă îți dorești să evidențiezi zona de dining, poți opta pentru un covor într-o dimensiune mai mare decât masa, care să permită mișcarea lină a scaunelor. O altă regulă esențială pentru covorul din sufragerie este aceea că dimensiunea sa trebuie să fie suficientă pentru ca picioarele din față ale pieselor de mobilier să fie așezate pe el. În cazul unui covor de mărimea camerei, trebuie să ții cont ca acesta să aibă o distanță de 30-60 cm între marginile sale și pereți.

7. Folosește brâurile decorative, fabricate din poliuretan ce pot delimita pereții vopsiți în culori diferite sau pereții acoperiți cu modele și texturi diferite de tapet.

Dacă dorești să dai viață, formă și tridimensionalitate pereților, acestea sunt soluția ideală, întocmai că în acest proiect marca Fabrica de Profile (foto: Dan Panciu, CEO), producător român de profile arhitecturale și lider de piață pe segment.

Este evident că nu ai nevoie de investiții majore pentru care aspectul casei tale să fie transformat total.

Combină toate aceste sfaturi cu răbdarea de a analiza fiecare detaliu al camerei și vei obține efectul mult dorit al unui cămin care inspiră luxul.  

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă