19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyle7 lucruri pe care nu le stiai despre Mercedes-Benz

7 lucruri pe care nu le stiai despre Mercedes-Benz

Brandul Mercedes-Benz nu mai are nevoie de nicio prezentare. In peste 130 de ani de cand este prezent pe piata auto, popularitatea constructorului german de masini de lux s-a extins la nivel global.

Miliarde de oameni sunt fascinati de automobilele Mercedes-Benz. Milioane de pasionati experimenteaza senzatiile unice oferite de masinile brandului german.

Insa numai cativa oameni sunt curiosi sa afle istoria acestui colos auto.

Cum a luat nastere brandul Mercedes-Benz? Care e originea numelui? Ce reprezinta logo-ul? Sunt doar cateva dintre intrebarile la care vei gasi nu doar raspunsuri seci, ci povesti incredibile sau evenimente care au schimbat pentru intotdeauna istoria auto.

De exemplu: stiai ca primul vehicul autonom a fost un Mercedes-Benz si a fost realizat acum mai bine de 25 de ani?

Iata 7 lucruri pe care nu le stiai despre istoria Mercedes-Benz:

1.     Primul automobil cu motor cu ardere interna din istorie a fost construit de Carl Benz.

In anul 1886, Carl Benz a depus patentul pentru primul automobil echipat cu motor cu combustie din istorie. Automobilul avea 3 roti, o maneta in loc de volan, iar motorul dezvolta doar 2.5 cai putere.

2.     Bertha Benz, sotia lui Carl Benz, este primul sofer care a condus vreodata un automobile cu motor cu ardere interna.

Bertha Benz este, de fapt, cea care l-a convins pe Carl Benz ca inventia lui are un potential de afaceri imens.

Aceasta a fost cea care a condus pentru prima data automobilul inventat de sotul ei, pe o distanta de 180 de kilometri (ruta dus-intors dintre orasele Mannheim si Pforzheim), devenind, astfel, primul sofer care conduce un automobil cu motor cu combustie din istorie.

3.     Carl Benz este primul om care a detinut un carnet de conducere.

Vorbim insa de o forma arhaica a ceea ce inseamna astazi ideea de “carnet de conducere”.

In anul 1888, in urma reclamatiilor facute de cetatenii din Mannheim legate de zgomotul si mirosul motorului sau, Carl Benz a fost nevoit sa obtina permisiunea scrisa din partea autoritatilor locale de a-si conduce vehiculul pe drumurile publice.

4.     Logo-ul Mercedes reprezinta 3 elemente ale naturii: pamant, aer si apa.

Initial, s-a dorit ca steaua reprezentata pe logo-ul companiei sa aiba 4 colturi, cel de-al patrulea urmand sa simbolizeze spatiul. In final, insa, s-a renuntat la aceasta idee, iar logo-ul a ramas asa cum il stim astazi.

5.     Numele “Mercedes” provine de la fiica unui antreprenor Australian.

Initial, compania s-a numit “Daimler-Motoren-Gesellschaft” (DMG). Numele de “Mercedes” a fost preluat de la fiica lui Emil Jellinek, un om de afaceri prosper din anii 1900, client fidel al masinilor produse de DMG, care a ajuns chiar sa faca parte din consiliul de administratie al companiei.

Mai tarziu, parteneriatul dintre Carl Benz si Daimler-Mercedes a dat nastere brandului pe care il cunoastem astazi.

6.     Mercedes-Benz a lansat primul automobil echipat cu frane la toate cele 4 roti.

In anul 1924, Mercedes-Benz a lansat modelul Mercedes Knight, echipat in premiera cu sistem de franare pe toate cele 4 roti.

Astazi, toate autoturismele brandului german sunt echipate cu fane pe disc la toate cele patru roti, ca echipare standard.

Forte interesant este faptul ca sistemele de franare fata si spate ale tuturor autoturismelor se activeaza in mod separat. In acest fel, daca un sistem cedeaza, cel de-al doilea va ramane activat pentru permite in continuare franarea.

7.     Prima masina autonoma din istorie a fost Mercedes-Benz.

In anul 1994, o echipa de cercetatori, condusa de omul de stiinta Ernst Dickmanns, a reusit sa faca doua automobile Mercedes 500 SEL sa ruleze cu o viteza de 130 km/h, sa schimbe benzile si sa reactioneze la apropierea fata de alte vehicule in mod autonom. 

De asemenea, Mercedes-Benz este unic in toata lumea pentru faptul ca:

–        Angajeaza un inspector la fiecare 11 angajati, platit pentru a controla amanuntit munca acestora. In acest fel, pana sa iasa pe poarta fabricii, fiecare automobil este supus la mii de verificari.

–        Fiecare autoturism Mercedes-Benz este sudat in 10.000 de locuri. Constructorul de masini german nu foloseste nici macar un surub la fabricarea autoturismelor.

–        Scaunele din spate sunt de sincronizate la milimetru cu mișcarile de suspensie ale masinii, eliminand astfel milioane de vibratii care pot produce oboseala musculara parcursul calatoriilor lungi.

Iata de ce Mercedes-Benz este unul dintre cei mai apreciate, respectate si ravnite branduri din lume. Experienta unica de condus pe care o ofera, siguranta, performantele si luxul fac din brandul german partenerul ideal pentru orice dealer auto autorizat Mercedes-Benz.

Grupul Auto Schunn Romania este unul dintre cei mai de succes parteneri Mercedes-Benz in Romania.

In 25 de ani de existenta pe piata auto din Romania, Auto Schunn a stiut cum sa fuzioneze cu principiile Mercedes-Benz, valori care se regasesc astazi in mentalitatea echipei, in serviciile oferite si, nu in ultimul rand, in calitatea autoturismelor Mercedes-Benz comercializate. 

Cel mai mare dealer auto din vestul Romaniei propune o oferta de vanzari auto generoasa, care cuprinde peste 300 de modele Mercedes-Benz, atat noi, cat si rulate cu certificare pre-detinuta, oferita de constructorul german.

 

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă