16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyle6 trucuri pentru o casă mai călduroasă în această iarnă

6 trucuri pentru o casă mai călduroasă în această iarnă

Iernile pot fi neiertătoare, fie că locuiești într-un apartament, fie că stai la casă. Factura la căldură poate crește considerabil în sezonul rece din an, ceea ce înseamnă că ce trebuie să te intereseze în mod special în acest moment este încălzirea eficientă a imobilului tău. Ca să te bucuri de sărbători călduroase, trebuie să faci unele modificări sau reparații în casa ta, înainte ca frigul să se instaleze cu adevărat.

 

6 trucuri pentru o casă mai călduroasă în această iarnă:

 

1. Un sistem de încălzire mai eficient

Sunt nenumărate soluții de încălzire pentru casa ta la care poți apela, însă nu toate se potrivesc cu nevoile tale. Dacă nu vrei să fii dependent de sistemul centralizat, poți face unele schimbări în locuința ta, însă mai întâi ar trebui să te documentezi. Află care sunt diferențele într-un instant electric și boiler electric, două dintre mijloacele rapide de încălzire a apei și vezi care dintre ele este o soluție mai apropiată de contextul în care te regăsești în acest moment. Odată ce ai identificat un sistem de încălzire mai eficient, este timpul să faci și alte modificări în casa ta.

 

2. Verifică ferestrele casei tale

Dacă ai ferestre cu rame vechi în casa ta, ar fi timpul să iei în calcul schimbarea acestora. Un motiv este lipsa de eficiență a lor și riscul de a pierde căldură din cauza faptului că nu mai izolează corect. Un alt aspect la care trebuie să fii atent sunt chederele geamurilor, care ar putea avea nevoie de o schimbare, dacă observi că ferestrele nu se mai închid complet.

 

3. Schimbă ușile din casă

Ușile din interiorul casei tale au un rol la fel de important în încălzirea locuinței precum cea de la intrare. Atunci când acestea nu se mai închid corect și permit curenților să se deplaseze prin casă, temperatura din locuință scade, iar eficiența termică este mai mică. În plus, atunci când ușile casei se închid corect, poți încălzi fără griji doar anumite încăperi din locuință, în funcție de nevoie și de interes, ajutându-te să reduci din cheltuieli.

 

4. Covoare groase în camerele mari

O altă soluție care nu necesită investiții importante pentru o casă mai călduroasă în această iarnă este achiziționarea unor covoare mari. Acestea au avantajul de a fi extrem de eficiente în păstrarea căldurii într-o cameră.

 

5. Ține caloriferele la vedere

Multe persoane fac greșeala să creadă că un calorifer mare va produce mai multă căldură. Adevărul este că și un calorifer mai mic poate furniza căldura de care ai nevoie într-o cameră, cu o condiție, să nu fie acoperit de piese mari de mobilier, precum o canapea. Mută patul din dreptul caloriferului și lasă-l la vedere, ca să te bucuri de mai multă căldură în casa ta.

 

6. Montează draperii groase în dormitoare

La fel ca în cazul covoarelor, draperiile groase te vor ajuta ca în dormitor să izolezi mai bine camera. Cu ajutorul acestora, camera va fi mai călduroasă, iar pe timpul nopții te vor ajuta să te odihnești mai bine, împiedicând luminile de afară să intre în camera ta.

 

 

 

Cele mai citite

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă